Понеділок, 26 жовтня 2020 10:26

MAN всерйоз займеться водневими автомобілями

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, виробник, серед іншого, для прискорення процесу розробки підписав угоду з Університетом Фрідріха-Олександра Ерланґена-Нюрнберга (FAU) та Технологічним університетом Нюрнберга (THN).

MAN Truck & Bus, дочірня компанія Volkswagen, має намір в майбутньому приділяти більше уваги водню в своїй стратегії електрифікації, тому вона почне виробництво і випробування прототипів водневих автомобілів вже в наступному році.

В MAN кажуть, що мета прототипів полягає в тому, щоб випробувати як паливний елемент, так і двигун внутрішнього згоряння H2. У той час як перший варіант буде класичним беземісійній приводом з паливними елементами, електродвигуном і батареєю з дальністю дії 800 кілометрів, то водневий двигун внутрішнього згоряння працює з H2 у якості палива на основі киснево-газової реакції. Хоча система ДВС H2 не виділяє вуглецевих забруднюючих речовин, вона виділяє більш високі концентрації оксидів азоту, але, в свою чергу, це рішення є більш доступним і надійним завдяки добре відомій базовій технології і, таким чином, може служити в якості мостової технології.

Щоб прискорити розвиток водневих технологій в області комерційної мобільності та випуск прототипів водневих вантажівок, MAN Truck & Bus, Університет Фрідріха-Олександра Ерланґена-Нюрнберга (FAU) та Технологічний університет Нюрнберга (THN) підписали угоду про співпрацю в галузі досліджень і розробок систем приводу транспортних засобів на основі водню. В рамках цього проекту університетські вчені і студенти будуть проводити лабораторні випробування для дослідження водневої технології спільно з розробниками MAN безпосередньо на території заводу. З цим спільним водневим кампусом закладається фундамент для успішної трансформації в бік альтернативних приводів. Робота, що проводитиметься в водневому кампусі, буде охоплювати весь ланцюжок створення вартості цього типу приводної системи, починаючи від екологічно чистого виробництва водню через розподіл, інфраструктуру і перетворення його назад в електрику до застосування технологій у автомобілях. Ще однією важливою метою цієї угоди є співпраця в галузі викладання і професійної підготовки кадрів.

Поки MAN не розкриває деталей про те, як водень для двигуна внутрішнього згоряння або паливного елемента буде зберігатися на борту транспортних засобів, що є або комерційною таємницею, або стандартним рішенням зберігання водню під тиском 350 бар. Хоча, в середині вересня Daimler Trucks оголосила, що вони також працюють над вантажівкою на паливних елементах на ім'я GenH2, в якому виробник робить ставку на зберігання рідкого водню, який повинен забезпечити більш високу щільність енергії, ніж при зберіганні під тиском газу. Рідкий водень, відомий як LH2, до сих пір не отримав широкого застосування в мобільності і повинен зберігатися при температурі -253 градусів Цельсія.

MAN планує почати польові клієнтські випробування нових комерційних автомобілів в 2023-24 році, які стануть доповненням до традиційних електричних транспортних засобів компанії.

Зараз в своєму портфелі рішень без викидів, MAN вже має акумуляторні електромобілі, а саме міський автобус Lion's City E, розподільну вантажівку eTGE та розвізний LCV-фургон eTGM.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: