Субота, 31 жовтня 2020 12:29

МАЗ представив сміттєвоз нового типу

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинка призначена для обслуговування заглиблених контейнерів, в яких побутові відходи знаходяться під землею.

На Мінському автомобільному заводі випустили перший сміттєвоз з гігантською «рукою». Він може обслуговувати заглиблені контейнери, в яких побутові відходи знаходяться під землею. Спецмашина розроблена на заводі «Могильовтрансмаш», що входить в холдинг «БЕЛАВТОМАЗ».

Сміттєвоз МАЗ-590425-012С (з КМУ) покликаний допомогти у розвитку фінського способу збору сміття, коли контейнери розміщуються не на землі, а під нею. Тим самим відходи не промерзають і не псуються, а запах не проникає назовні. Через велику місткість один контейнер заміняє кілька звичайних сміттєзбірників. Як повідомляє прес-служба МАЗ, спецмашина якраз і розроблена в якості відповіді на нові потреби комунальних служб. Тільки в Могильові потрібно обслуговувати близько 300 заглиблених контейнерів. Переходять на підземні системи збору сміття і інші міста Білорусі.

Від класичного сміттєвоза новинка відрізняється гігантської «рукою» - крано-маніпуляторною установкою. Якщо зарубіжні виробники кріплять її за кабіною, то МАЗ встановив на даху кузова. Вийшло максимально ефектно і ефективно: довжина кузова залишилася колишньою, так само як і його об'єм, а сама машина вийшла «стрункою» і компактною.

Кран-маніпулятор відноситься до легкої серії і виготовлений одним зі світових лідерів. Коштує він помітно менше, ніж аналоги, що розміщуються за кабіною, а за вантажопідйомністю їх перевершує. Керувати процесом можна за допомогою дистанційного пульта. Розвантаження контейнерів в бункер відбувається одночасно з ущільненням сміття в кузові.

Сміттєвоз може одночасно обслуговувати як звичайні, так і заглиблені контейнери, що робить його універсальною машиною для збору сміття. Загальна кубатура сміттєвоза - 18,5 куб.м, а маса сміття, що вивозиться - 6,7 т. Висота машини дещо знижена, щоб без проблем обслуговувати і приватний сектор.

Машина оснащена за євростандартом, в тому числі п'ятьма камерами і монітором в кабіні. Сміття зважується в режимі реального часу, а шторки над ущільнюючою плитою перешкоджають його випадінню.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: