Субота, 10 жовтня 2020 18:19

МАЗ показав свою першу електричну вантажівку

МАЗ показав свою першу електричну вантажівку https://auto.tut.by/

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, запас ходу новинки становить 100 км.

Мінський автозавод розробив першу в історії Білорусі електровантажівку, повідомляє auto.tut.by. Створювали її для роботи в міських умовах: їздить трак практично безшумно і не виділяє чадних газів. Новинку показали в Мінську на виставці «Техіннопром».

Електровантажівка МАЗ-4381Е0 має середні габарити: повна маса - 12,5 т, вантажопідйомність - 5700 кг. Без підзарядки здатний проїхати Мінськ уздовж і поперек. Максимальна швидкість підлаштована «під мегаполіс» - 85 км/год.

Трак оснащений асинхронним тяговим електродвигуном потужністю 70 кВт з рідинним охолодженням. У парі з ним обертається 2-ступінчастий редуктор з електронним управлінням перемикання передач.

Запас ходу новинки становить 100 км, але це далеко не межа. Все залежить від кількості акумуляторів, і на МАЗі готові поставити їх стільки, скільки потрібно покупцеві.

У якості батарей - комірки, що містять літій, ємністю 160 Ач. Робоча напруга - 570 В, а для зарядки використовується порт постійного струму GB/T.

Кабіна розрахована на трьох і оснащена зручними сидіннями, центральним замком, електричними склопідйомниками і регулюванням дзеркал. Для водія встановили багатофункціональне кермо з гідропідсилювачем, а на стійках вітрового скла - монітори. За клімат відповідає вентиляційно-опалювальна установка з електричним обігрівачем. Є навіть безключовий доступ.

Вантажівка обладнана тентом шторного типу з задніми дверима. Довжина платформи - 6150 мм, ширина - 2480 мм, висота - 2550 мм.

Мазівська електровантажівка може з'явитися на білоруських дорогах. Як очікується, попит на неї буде і в інших країнах.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: