Вівторок, 21 квітня 2020 12:40

Daimler та Volvo спільно випускатимуть паливні елементи

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, нове підприємство випускатиме паливні комірки як для вантажівок, так і для автомобілів інших типів.

Компанії Daimler Truck AG і Volvo Group підписали попередню угоду про створення нового спільного підприємства з розробки та виробництва паливних комірок для водневих автомобілів. Кожна з компаній-партнерів буде володіти часткою в 50% в новому СП, повідомляє прес-служба Daimler AG. Volvo Group придбає 50-відсоткову частку в новому акціонерному товаристві за 0,6 млрд євро. При цьому управлятися акціонерне товариство буде незалежно і автономно, заявляють партнери.

Daimler і Volvo розраховують, що об'єднання зусиль в цій сфері дозволить скоротити витрати на розробку паливних комірок, а також прискорити їх виведення на ринок. Нове підприємство буде випускати паливні комірки як для вантажівок, так і для автомобілів інших типів. У Daimler AG, наприклад, вже заявили, що консолідують в рамках нового СП всю свою діяльність в сфері паливних комірок.

Нове СП розташовуватиметься в німецькому Наберні, в нинішній штаб-квартирі Mercedes-Benz Fuel Cell GmbH; виробничі потужності розташуються в Німеччині та Канаді.

Підписана в даний час угода між Daimler Truck AG і Volvo Group є попередньою. Остаточний договір, як очікується, буде підписано в третьому кварталі 2020 р., завершиться угода до кінця року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: