П'ятниця, 28 лютого 2020 18:41

Вантажівки Scania для міста отримали новий двигун

Вантажівки Scania серії L створені для перевезень у містах. Можливість замовляти 7-літрові двигуни для серії L дозволяє підвищити вантажопідйомність приблизно на 360 кілограм. Двигун доступний у трьох версіях: 220 к.с., 250 к.с. та 280 к.с.

  • Вантажівки Scania серії L тепер можна замовляти з двигунами DC07
  • Дистрибуція/ритейл, збирання сміття та перевезення будівельних матеріалів в межах міста, коли безпека, ергономіка та низька вага є головними пріоритетами
  • Додаткове вікно в нижній частині дверей з боку пасажира (the City Safe Window), система камер та водії, які пройшли курс навчання Scania – все, що потрібно для безпечної доставки товарів у міському середовищі.

Із запуском L-кабін у 2017 році Scania зробила прорив у сегменті важкого комерційного транспорту для перевезень у містах. Це було щось нове – вантажівка з низькою посадкою на основі модульної технології Scania з усіма атрибутами інших вантажівок Scania. В кабінах L-серії можна вільно пересуватися по кабіні, є функція нахилу та опускання кабіни майже до рівня вуличного тротуару, що значно полегшує роботу водія, а також дозволяє йому під час поїздки взаємодіяти з іншими учасниками дорожнього руху на рівні зорового контакту, що важливо у запрудженому міському потоці.

«Спочатку ми зосередили свої зусилля у дещо важчому сегменті, пропонуючи серію L з нашими 5-циліндровими, 9-літровими двигунами, - розповідає Стефан Ліндхольм, старший менеджер з продуктів, підрозділ вантажівок Scania. – Однак, згодом стало зрозуміло, що існує попит на легшу версію, яка потребує 7-літрового двигуна».

Справжня Scania

Двигун Scania DC07 був вперше представлений у 2017 році, його можна було замовляти лише для кабін P-серії. Це легкий, міцний та сучасний рядний шестициліндровий двигун об’ємом 6.7 літрів. Його крутний момент сягає 1200 Нм уже на 1050 об/хв у найпотужнішій версії 280 к.с. На ньому встановлена власна система Scania з очищення вихлопних газів на основі технології SCR. Додатково двигун можна оснастити відбором потужності PTO. Двигун одразу здобув схвальні відгуки від медіа та клієнтів за плавну роботу, низькі шумові характеристики та паливну економічність.

«Так, цей двигун одразу став користуватися попитом, - продовжує Ліндхольм. – Це найменший двигун Scania за останні довгі роки. Але йому притаманні відомі сканійські характеристики: паливна економічність, філософія низьких обертів та можливість заправляти 100% HVO або FAME прямо з заводу, що зменшує викиди вуглекислого газу на 90%».

Тренд на оптимізацію

Рушіями, що стоять за збільшенням попиту на «міські рішення», є локальні законодавчі норми та підвищення безпеки руху:

«Транспортні компанії, що здійснюють перевезення у містах, зіштовхуються із жорсткішими – і цілком справедливо – вимогами щодо шуму, викидів та можливості інтегруватися в щільний потік, взаємодіючи з пішоходами та велосипедистами, - розповідає Ліндхольм. – Самоскид на базі L-серії з крановою установкою, оснащений 7-літровим двигуном, камерами та боковим додатковим вікном на дверцятах пасажира, може бути ідеальним обслуговуючим автомобілем в умовах міського потоку».

На переконання Scania ймовірних клієнтів для нової комбінації двигуна та кабіни слід шукати серед перевізників або виробників, які прагнуть забезпечити безперебійну доставку товарів у міських районах. Це компанії, що займаються дистрибуцією товарів, комунальні підприємства та компанії, що відповідають за обслуговування чи ремонт інфраструктури в житлових міських районах. Для таких операцій вирішальними факторами виступають хороша оглядовість, комфортне робоче місце водія у поєднанні із видатними загальними економічними показниками автомобіля.

Зроблені для міста

Довжина всіх кабін L-серії становить 20 футів, висота має три рівні: низький, стандартний, високий. Якщо замовити функцію нахилу кабіни, то потрібно зробити лише один крок, щоб зайти до кабіни, де висота підлоги 80 см. Як правило, шасі замовляють з колісною формулою 4х2 або 6х2*4 (з підрулюючою задньою віссю).

«Такі вантажівки часто замовляють під дистрибуцію, але все частіше з’являються самоскиди, - зазначає Стефан Ліндхольм, - Багато вантажівок для будівельного сектору проводять безліч часу на запруджених міських вулицях. Для таких умов самоскид на базі серії L з 7-літровим двигуном потужністю 280 к.с. та правильно підібраною коробкою передач стане ідеальним вибором. Додайте функцію Scania Zone, а також систему підтримки водія, і у вас буде найкращий звір Scania для міських джунглів».

Scania Zone – це послуга з визначення місцезнаходження вантажівки та автоматичного пристосування режиму руху вантажного автомобіля до встановлених на законодавчому рівні дорожніх та екологічних вимог, що діють у межах даного району.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: