П'ятниця, 31 січня 2020 11:01

Mercedes-Benz наповняє ринок України великими угодами

Про комерційні автомобілі Mercedes-Benz в Україні кореспондент SpecMachinery.com.ua розпитав Андрія Мисліна – заступника генерального директора ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Daimler AG в Україні.

Як розповів Андрій Мислін, для Mercedes-Benz і «АТП «Атлант», як офіційного дилера в Україні, дуже успішним став 2018 й рік. Тоді, крім інших продажів, були поставлені «оптові» партії автомобілів найбільшим компаніям.

Зокрема, автопарк українського ритейлера FOZZY group поповнився на 120 одиниць вантажної техніки – тягачами Mercedes-Benz Actros 1841LS, оснащеними напівпричепами Schmitz Cargobull. Для водіїв була проведена серія тренінгів, в рамках яких вони познайомилися з функціональними особливостями техніки – для підвищення ефективності управління і комфорту в русі. І відразу ж після надходження в автопарк клієнта машини почали використовуватися для доставки продуктів харчування торговельним мережам супермаркетів «Сільпо» і «Фора» на регіональному рівні.

Крім того, сотня автомобілів Mercedes-Benz вирушила для роботи в мережу торгових центрів «Епіцентр».

Ці факти тільки підвищують цінність того, що в 2019 році показники продажів комерційних автомобілів Mercedes-Benz через «АТП «Атлант» зросли.

Як розповів Андрій Мислін, в 2019-му році прийнятий план продажів «АТП «Атлант» перевиконав на 30%, і в січні 2020-го вже готуються нові контракти на новинку – Mercedes-Benz Actros, яка викликала небувалий інтерес в Україні. Цьому сприяло і те, що Mercedes-Benz Actros нового покоління удостоївся титулу «Міжнародна вантажівка року-2020».

Нагадаємо, восени 2019 року в Україні відбулася масштабна презентація нового покоління Mercedes-Benz Actros, про що ми докладно розповідали.

І під час офіційної церемонії, на якій були представлені новинки, було оголошено про те, що FOZZY group уклала договір про закупівлю 40 вантажівок Mercedes-Benz Actros – вже нового покоління. У листопаді-грудні 2019 року вони надійшли в автопарк компанії.

Загалом, для FOZZY group поставлено 200 комерційних автомобілів Mercedes-Benz – 160 тягачів і 40 машин Sprinter.

Нагадаємо, Mercedes-Benz – лідер в Україні з продажу нових вантажних автомобілів з повною масою понад 3,5 т протягом 2018-2019 років (за винятком автомобілів виробництва країн СНД за даними AutoConsulting). А найбільш продаваною моделлю, серед нових вантажних автомобілів з повною масою понад 16 т, вже кілька років є Actros (за даними Укравтопром).

Як розповів Андрій Мислін, в 2018-2019 рр. компанія насичувала ринок України великими угодами. Великі угоди – це великий бізнес, а саме ці клієнти оцінюють не тільки первісну вартість автомобіля, а й всі витрати протягом покупки, експлуатації (витрати палива, кількість і вартість ТО і ремонтів, витрати на простої в зв'язку з ремонтами та ін.) і подальшого перепродажу машини. І тепер – менші компанії почали звертати пильнішу увагу на комерційні автомобілі Mercedes-Benz.

«У нас зараз дві основні моделі, що утворюють об’єм – Mercedes-Benz Actros та Sprinter. У сегменті міжнародних перевезень, великовантажних регіональних перевезень – у нас відносно стабільні показники. При цьому, ми весь час ростемо в продажах Sprinter. Українські споживачі їх вибирають все частіше для дрібної дистрибуції, а також для банківського сектора. Зазвичай, українські компанії цікавляться шасі з подальшою установкою кузова під потреби клієнта» – розповідає Андрій Мислін.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: