Неділя, 08 грудня 2019 13:58

Спеціальні вантажівки MAN залучать до дорожніх робіт на автобані

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, виробник поставив п’ять спецавтомобілів комуні Ампфінг у Німеччині для обслуговування доріг.

MAN надав 5 вантажних автомобілів серії TGS з новим обладнанням в комуні Ампфінг (Німеччина) для здійснення дорожньо-ремонтних робіт на ділянці федерального автобану A94 Мюнхен-Пассау, який був відкритий восени цього року.

Парк вантажівок для робіт на A94 включає три тривісних і два чотиривісних транспортних засоби схожої конструкції, які отримали кузови від Aebi Schmidt Deutschland, що є генпідрядником MAN Truck & Bus в Німеччині:

  • MAN TGS 28.420 6x4-4 BL з системою змінних кузовів для обладнання з обслуговування доріг в зимовий період
  • MAN TGS 28.420 6x4-4 BL з системою змінних кузовів для самоскидів з вантажним краном і розкидачем солі
  • MAN TGS 28.420 6x4-4 BL як скіпового навантажувача
  • MAN TGS 35.420 8x4H-6 BL c системою змінних кузовів для розкидачів солі і розпилювачів реагентів (два ідентичних вантажівки)

Всі транспортні засоби були відмінно підготовлені для задач із зимового обслуговування доріг. MAN обладнала техніку жовтими проблисковими маячками і прожекторами, пневматичними клаксонами, а також пластиною на передній частині кузова для кріплення снігоочисників і приладів освітлення для обслуговування доріг в зимовий час.

Aebi Schmidt додатково обладнала всі транспортні засоби спеціальною гідравлічною завантажувальною системою для зручного управління навісним обладнанням у будь-який час року.

У тривісних вантажівках MAN з високим конструктивним виконанням ведучими є перший та другий мости, а третій міст – підтримуючим та керованим. В результаті за характеристиками виходить поєднання вантажопідйомності тривісної вантажівки, маневреності двовісної та прохідності повнопривідної. Чотиривісні вантажівки MAN сконструйовані для максимальної маневреності на дорозі: керованими тут є вже три осі. Високі тягові характеристики досягаються за допомогою системи MAN HydroDrive – гідропривід встановлений у другому передньому мосту.

Продумана комплектація вантажної техніки

Для технічного обслуговування було виділено відрізок траси A94 протяжністю 77 км, який включає нову 33-кілометрову ділянку та прилеглі до неї з обох сторін сусідні ділянки. Взимку на цьому відрізку буде здійснюватися очищення дорожнього полотна від снігу і розсипка реагентів. Роботи будуть починатися на базі в Ампфінзі, і техніці MAN не доведеться робити проміжні зупинки на шляху для дозавантаження солі і реагентів.

Два чотиривісних вантажних автомобіля MAN мають бункери обсягом 12 кубічних метрів для солі та 5 500 літрів для реагенту. Завдяки системі змінних кузовів вони можуть бути замінені на резервуар з розпилювачем об’ємом 15 000 л реагенту. Два контейнеровоза MAN TGS 28.420 мають місткість 8 кубічних метрів для солі і 5 000 л для реагенту. Найменшим кузовом місткістю 7 кубічних метрів для солі і 3 000 л для реагенту оснащується скіповий навантажувач.

Комплектація MAN TGS спеціально продумана так, щоб він міг забезпечувати максимальну ефективність роботи круглий рік. Поза дорожньо-сервісних робіт в зимову пору року існує цілий ряд інших завдань: забезпечення безпеки в разі проведення ремонтних робіт або виникнення ДТП, виконання ремонтно-відновлювальних робіт на вищезгаданій ділянці A94, догляд за придорожніми територіями, а також очисні роботи в паркових зонах.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: