Субота, 23 листопада 2019 20:47

Американський стартап показав мікроавтобус та вантажівку майбутнього

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, прототипи були представлені на виставці в Китаї та мають модульну електричну платформу.

Автомобільний стартап Neuron EV з Каліфорнії (США) представив прототипи своїх майбутніх продуктів – електромікроавтобус T/ONE та електротягач TORQ. Дебют машин пройшов в Китаї на багатогалузевий виставці China Import Expo.

Дизайн обох прототипів виконаний у футуристичному стилі, вантажівка зроблена за безкапотною схемою, а мікроавтобус – за напівкапотною. В основі машин лежить модульна електрична платформа. Водійське місце у Нейронів розташоване по центру, тобто при серійному виробництві не доведеться робити окремі модифікації автомобілів під країни з ліво- і правостороннім дорожнім рухом. Для поліпшення оглядовості лобове скло в автомобілях виконано панорамним. Від бічних дзеркал заради поліпшення обтічності відмовилися, замість них застосували відеокамери і монітори.

Модель T/ONE може виступати в якості пікапа, фургона або мікроавтобуса – завдяки використанню змінних кузовних панелей. Її габарити складають: 5447 в довжину, 2100 мм в ширину і 1860 мм у висоту. Електрокар може перевозити від 3 до 8 осіб або до трьох тон вантажу. Мотор розвиває 520 Нм крутного моменту; запас ходу досягає 480 кілометрів. Ємність акумулятора машини не розкривається; при цьому вказується, що автомобіль має якесь швидкознімне резервне джерело енергії, а також сонячні батареї.

Що стосується вантажівки TORQ, про неї практично нічого не відомо. Як можна помітити на зображеннях, в салоні машини є лише одне крісло – для водія, а також щось на зразок спального місця. Колісна формула – 6х4.

Чи планує Neuron EV коли-небудь випустити серійні версії даних розробок поки невідомо.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: