Понеділок, 28 жовтня 2019 10:24

Автономні вантажівки перевірять в суворих зимових умовах

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, Plus.ai, розробник автономних технологій і Міністерство транспорту штату Міннесота (MnDOT), проведуть спільні випробування, щоб оцінити, як вантажівки з автономним управлінням працюють в суворих зимових умовах.

Зима додає масу чинників, таких як сніг і мокрий сніг, ожеледиця, туман і заметіль, що можуть збити з пантелику камери і системи лідарів, від яких залежить безпечна робота автономних вантажівок.

Очевидно, що розробка більш досконалих систем для зимових умов експлуатації автономних транспортних засобів, буде мати вирішальне значення для їх подальшого розгортання. Тому, розробник автономних тягачів Plus.ai, який щойно оголосив про партнерство з MnDOT, передбачає оцінку ефективності автономного водіння в одному зі штатів, який має дуже суворі зимові погодні умови в США.

«Для комерціалізації самохідних вантажівок Plus.ai необхідно підготувати їх до роботи в будь-яких кліматичних умовах, включаючи найсуворіші зимові дорожні умови, з якими стикається Міннесота. Ми в захваті від цього державно-приватного партнерства з Міністерством транспорту штату Міннесота, щоб протестувати і зміцнити наші автономні вантажівки в екстремальних погодних умовах, а також підтримати міркування державної політики та інфраструктури, які прокладають шлях для вантажних автомобілів з самостійним водінням», – сказав Шон Керріган, головний операційний директор і співзасновник Plus.ai.

«По мірі розвитку автоматизації та нових транспортних технологій департамент транспорту Міннесоти розуміє, наскільки важливо спільно обмінюватися інформацією і досвідом з такими партнерами, як Plus.ai. Вивчення роботи цих автомобілів в зимову погоду допомагає Міннесоті просувати інновації в області безпеки для всіх в транспортній системі», – додав Крістін Уайт, виконавчий директор Управління підключених і автоматизованих транспортних засобів MnDOT.

Plus.ai сказав, що випробування в Міннесоті за допомогою MnDOT, дозволять його інженерам краще зрозуміти, як зимові умови впливають на рух його вантажівок в несприятливих умовах. Зимові умови жорсткі для всіх транспортних засобів, а сніг особливо складний для вантажних автомобілів, які можуть важити до 40 т. Тестування розпочнеться зі складання карти замкненої випробувальної траси MnROAD, за якою слідуватимуть суворі випробування продуктивності самохідних фур Plus.ai.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: