Середа, 25 вересня 2019 17:37

Scania поставить одному з найбільших рітейлерів в Україні 72 вантажівки

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, це найбільша в Україні угода на поставку вантажівок Scania у сфері роздрібної торгівлі.

72 нових автомобіля Scania Євро 5 поповнять автопарк одного з найбільших рітейлерів України – компанії Fozzy Group. Напередодні на території дилерського центру «Сканія Київ» відбулась урочиста передача перших 10 вантажівок Scania G440 з напівпричепами Wielton для перевезення зернових, які будуть задіяні в агропромисловому секторі рітейлера. Фінансовий лізинг на всю партію техніки надала компанія «Сканія Кредіт Україна».

До кінця 2019 року за умовами контракту, вартість якого загалом становить приблизно 7 млн євро, будуть поставлені 27 шасі Scania P 250 з кузовами Schmitz та 35 шасі Scania P280 6x2 з рефрижераторами Schmitz. Ці автомобілі використовуватимуться для перевезення продуктів харчування торговельним мережам «Сільпо-Фуд», «Фора» та Le Silpo у Києві, Київській області та в інших містах України.

«Ми продовжуємо інвестувати в оновлення та розширення автопарку вантажної техніки у зв’язку з розвитком нових напрямків діяльності, до яких в тому числі належить агросектор, та з метою покращення логістичної складової у сфері міських перевезень, – коментує угоду Мачей Гавронскі, директор з транспорту та логістики Fozzy Group. – Перед тим, як заключити цю угоду, ми провели великий тендер, у якому взяли участь провідні виробники вантажних автомобілів. Пропозиції оцінювали, в першу чергу, за експлуатаційними показниками техніки, адже від них у великій мірі залежить операційна діяльність компанії. Також важливими були умови фінансування та сервісних контрактів. Пропозиція від Scania вирізнялася комплексним підходом, який повністю відповідає нашому баченню розвитку бізнесу. Сподіваюсь, що перша угода покладе початок довгостроковому співробітництву наших компаній».

Комплектація техніки

Вантажівки Scania G440 Євро 5 мають пакет XT, який включає, зокрема, сталевий бампер, захист картера двигуна, захисні решітки фар, більш міцні кожухи дзеркал. В якості силового агрегату вантажівки використовують 13-літровий двигун потужністю 440 к.с., в парі з яким працює 12-ступінчаста коробка передач з автоматичною системою перемикання Scania Opticruise. Алюмінієві напівпричепи Wielton мають об’єм 56 куб.м.

Дистрибуційні вантажівки Scania P250 4X2 оснащені 7-літровими двигунами потужністю 250 к.с. з крутним моментом 1100 Нм, які з’явились лише із запуском нового покоління і дозволяють заощаджувати до 10% пального. Завдяки компактним розмірам двигуна для кабіни Р-серії, моторний тунель знаходиться нижче, що розширює простір всередині кабіни.

Дистрибуційні вантажівки Scania P280 6x2 оснащені 9-літровими двигунами з крутним моментом 1400 Нм, система автоматичного перемикання передач Scania Оптикруз. Денна Р-кабіна обладнана місцем для відпочинку та пропонує зручні відсіки для зберігання речей.

Всі двигуни відповідають екологічним нормам Євро 5 (з системою очищення SCR). Це дозволяє впроваджувати екологічні рішення в системі постачання, що сприяє стратегії сталого розвитку компанії в Україні. Крім того, на борту кожного автомобіля встановлена система моніторингу за автопарком, яка відстежує всі основні показники вантажівки та стилю керування водія. Це підвищує продуктивність перевезень та оптимізує експлуатаційні витрати автопарку.

«Ця угода відкрила для нас ринок рітейлу, адже ми вперше поставляємо велику партію розвізних вантажівок для потужного гравця в індустрії роздрібної торгівлі, – коментує Андрій Бєльдєй, директор з продажів ТОВ «Сканія Київ». – Перемозі в тендері передували чотири роки наполегливої праці, численні зустрічі з представниками замовника для кращого розуміння бізнес та логістичних процесів компанії, кропітка робота над комплектацією автомобілів та тест-драйви техніки. І це робота не однієї людини, успіх якраз залежав від злагодженої взаємодії абсолютно всіх підрозділів нашої компанії – завода, дистриб’ютора, фінансової компанії «Сканія Кредіт Україна», сервісу, логістики тощо. Ми продемонстрували чудову командну роботу, яка дозволила запропонувати найкращу комплексну пропозицію для вирішення транспортної задачі Fozzy Group. Підписання контракту – це не завершення, а лише початок нашої довгострокової співпраці».

Фінансування

Однією із умов тендеру було надання лізингу на придбання всієї партії техніки. Вигідні умови фінансування забезпечила компанія «Сканія Кредіт Україна», відкривши ліміт фінансування на суму приблизно 7 млн євро. Вся техніка застрахована по програмі КАСКО.

«Такий вибагливий сегмент як рітейл, сьогодні потребує не лише швидкого та надійного рішення щодо транспортування товарів між складами та магазинами, а й оптимального рішення щодо окупності інвестицій та розуміння позитивного ефекту від експлуатації транспортного засобу, - коментує Дмитро Панченко, Генеральний Директор ТОВ «Сканія Кредіт Україна». – Партнери поставили задачу – ми її реалізували, тому переконані, що запропоноване рішення для даної інвестиції дозволить і використовувати транспорт, і розподіляти грошові потоки – максимально ефективно. А ми, як завжди, будемо надійною підтримкою в цьому!»

Сервіс

Всі вантажівки обслуговуватимуть за сервісними контрактами, підписаними на чотири роки. Це дозволить підтримувати техніку у належному технічному стані, що в свою чергу, забезпечить надійну та безперебійну доставку продуктів харчування. Завдяки онлайн технологіям сервісні станції Scania мають можливість віддаленого доступу до даних транспортного засобу та проведення дистанційної діагностики, що скорочує час простою та дозволяє швидко повернути техніку в роботу.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: