Вівторок, 24 вересня 2019 18:43

Volvo Trucks почне продажі новітньої електричної вантажівки

Volvo Trucks North America представила свою нову вантажівку VNR Electric з нульовим рівнем викидів, повідомляє SpecMachinery.com.ua.

Вантажівка Electric VNR є частиною широкої ініціативи по комерціалізації електричних вантажівок – починаючи з його дорожніх випробувань в цьому році і закінчуючи комерційним виробництвом і продажами в 2020 році – передає SpecMachinery.com.ua.

Електрична вантажівка VNR має два електродвигуни, пов'язаних з двошвидкісною коробкою передач і розташованих по центру вантажівки. Деякі виробники вантажівок встановлюють електродвигуни на кожному колесі, але Volvo пішла іншим шляхом, розташувавши двигуни по центру шасі, оскільки зі слів головного менеджер проекту VNR Electric це рішення надає додаткову довговічність конструкції.

Для забезпечення легкого доступу та обслуговування, електроніку і органи управління Volvo розмістила під капотом в модульному блоці живлення, там, де раніше «жив» двигун дизельного VNR.

Акумуляторні батареї знаходяться в полках по обидва боки корпусу вантажівки, практично замінивши дизельні баки, що так само полегшує їх обслуговування.

Батареї, які можуть бути заряджені з 50% до повної зарядки за 30 хвилин або повністю порожні заправляться на 100% за 65 хвилин, буде поставляти німецька Akasol, яка будує в Детройті завод з виробництва акумуляторних блоків.

Для підтримки збірки нової лінії важких вантажівок VNR Electric, компанія Volvo інвестує $400 млн в свій завод в Нью-Рівер-Веллі (штат Вірджинія).

Спочатку, Volvo запустить 23 акумуляторних VNR в Південній Каліфорнії, де вони будуть курсувати між містами Онтаріо, Чіно і Фонтана і портовими комплексами Лонг-Біч і Лос-Анджелес. Перші п'ять повністю електричних важких вантажівок серії VNR введуть в експлуатацію в цьому році, а інші будуть запущені в наступному.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: