Неділя, 28 липня 2019 15:39

Mitsubishi обладнає свої машини новими автономними технологіями

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинки допоможуть підвищити рівень безпеки на дорогах, а також зменшать втому водія.

Mitsubishi Fuso Super Great цієї осені отримає автономну технологію другого рівня. Вона включає чотири системи допомоги водієві, включаючи Active Drive Assist, Active Brake Assist, інтелектуальний контроль фар і розпізнавання дорожніх знаків. Очікується, що автономні системи допоможуть знизити кількість аварій і підвищити рівень безпеки на дорогах, а також зменшать втому водія.

Active Drive Assist відповідає за роботу адаптивного круїз-контролю, який може використовуватися на будь-яких швидкостях і контролює рульове управління і гальмівну систему. Система за допомогою датчиків підтримує постійну дистанцію до інших транспортних засобів, включаючи не тільки автобуси і вантажівки, а й легкові автомобілі.

При цьому водій повинен утримувати руки на кермі, оскільки системи другого рівня відповідають лише за допомогу водієві, а не повністю автоматизують управління вантажівкою. Якщо водій прибере руки з рульового колеса, через 30 секунд пролунає попередження, а через 60 секунд система автоматично відключиться.

У компанії відзначають, що «найскладнішим завданням було утримувати велику і широку вантажівку в межах смуги, ширина якої становить від 3,2 до 4,4 м». Вантажні автомобілі більші і важчі легкових автомобілів, тому час, необхідний для фактичного переміщення автомобіля, в три рази більше, ніж для легкових автомобілів. «Було багато неправильних спрацьовувань, особливо там, де на перетинах нанесена пунктирна лінія», – зазначає Mitsubishi Fuso. Рішення було знайдено: для розпізнавання відстані і контролю позиції вантажівки використана камера інфрачервоного типу, яка відрізняється високою чутливістю і показує хороші результати навіть вночі.

Функція розпізнавання дорожніх знаків була вперше використана в Mitsubishi Fuso Super Great. «Інтелектуальне управління фарами автоматично перемикає дальнє і ближнє світло, оцінюючи ситуацію перед вантажівкою за допомогою камери.

Система Active Brake Assist задіює гальмівну систему, радар і камеру, встановлену на лобовому склі, щоб зменшити наслідки зіткнення. Вона розпізнає транспортні засоби та пішоходів. Втім, в компанії визнають, що вночі система поки працює гірше, ніж вдень.

Mitsubishi Fuso Truck & Bus зазначає, що тепер планує розпочати роботу над автономною системою четвертого рівня. Третій рівень буде пропущено, оскільки різниця в системах другого і третього рівня незначна.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: