Четвер, 19 листопада 2020 17:55

В Україні випробували нову реактивну систему залпового вогню на шасі Tatra

Як передає SpecMachinery.com.ua, Шепетівський ремонтний завод здійснив випробування новітньої реактивної системи залпового вогню «Буревій», яка призначена для заміни в ЗСУ застарілих РСЗВ «Ураган».

Вогневі випробування нової РСЗВ, що днями пройшли на одному з військових полігонів, зафільмував Defense Express.

РСЗВ «Буревій» виконана у калібрі 220-мм та може використовувати всі наявні реактивні снаряди для «Урагану», а також нові, зі збільшеною з 35 до 65 км дальністю знищення цілей, які розробляються КБ «Південне» у рамках програми «Тайфун-2».

Нова реактивна система від Шепетівського ремонтного заводу оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі бою. Це дозволяє включити «Буревій» у єдиний розвідувально-ударний контур, коли інформація від засобів розвідки, на кшталт БПЛА, у режимі он-лайн передається на засоби ураження. Це мінімізує до лічених хвилин час від виявлення цілей до їх знищення.

«Буревій» розміщено на шасі Т815-7Т3RC1 8х8 чеської Tatra, що належить до останнього покоління військових транспортних засобів компанії та відрізняється високою прохідністю, максимальною швидкістю понад 100 км/год, рівнем економічності та ергономічності.

Як передає SpecMachinery.com.ua, у разі проходження «Буревієм» всіх випробувань, буде розглянуто питання переходу ЗСУ на нові колісні платформи, які відповідають всім вимогам країн-членів НАТО, з подальшою локалізацією їх виробництва в Україні», – повідомив Defense Express заступник міністра оборони України, Олександр Миронюк.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: