Середа, 04 листопада 2020 20:52

ЗСУ отримали рекордну партію пожежних броньованих машин. ФОТО

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, ГПМ-54 пройшли капітальний ремонт та модернізацію на ДП «Львівський бронетанковий завод».

Фахівці ДП «Львівський бронетанковий завод» (входить до складу ДК «Укроборонпром» завершили капітальний ремонт та модернізацію партії з майже 15 броньованих машин ГПМ-54. Відзначається, що це найбільша партія спецмашин такого класу яку отримали Збройні сили за часів Незалежності, повідомляє прес-служба державного концерну.

Щоб розпочати цю непросту та вкрай необхідну роботу, заводчанам, спільно з колегами з Конструкторсько-технологічного центру озброєння ЗСУ, довелося повністю переробити конструкторську та технологічну документацію, щоб позбутися залежності від російських комплектуючих.

«Менше ніж за рік було допрацьовано технологічну та конструкторську документацію для проведення капітального ремонту і модернізації пожежних машин та запущено процес виробництва. А за останні півтора року підприємством відновлено понад два десятки пожежних танків», – повідомив директор ЛБТЗ Віктор Андрощук.

«На модернізованих пожежних танках ми встановили нове гідравлічне обладнання європейського виробництва, яке забезпечує управління лафетним стволом, бульдозерним обладнанням і механізмом підйому кузова машини; встановлено нове бульдозерне обладнання марки ТБС-86 з грейдерним положенням; допрацьовано можливість включення пожежного насоса лафетного ствола для проведення гасіння пожежі без зупинки основного двигуна на місці та в русі», – розповів про оновлені ГПМ-54 заступник директора з виробництва ЛБТЗ Богдан Шандра.

Як відзначили у прес-службі Концерну, створений на базі радянського танка Т-55, ГПМ-54 наразі є основним типом такої техніки, що стоїть на озброєнні ЗСУ. Гусенична машина є вкрай необхідною для гасіння можливих пожеж різних класів складності на складах зброї та боєприпасів, де доступ іншої пожежної техніки є неможливим.

Вітчизняна гусенична пожежна машина має цистерну для води місткістю 9 м³, а також бак для піни місткістю 1,1 м³ та може гасити пожежу водою з відстані до 60 метрів. ГПМ-54 також здатний розчищати проходи для іншої пожежної техніки, а броньований корпус та фільтровентиляційна установка забезпечує безпеку екіпажу.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: