П'ятниця, 10 липня 2020 19:45

ЗСУ достроково отримали партію відремонтованих безпілотників

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова виконало свої контрактні зобов’язання на 4 місяці раніше запланованого.

ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, що входить до складу ДК «Укроборонпром», достроково виконало плановий ремонт партії безпілотних авіаційних комплексів БпАК «Spectator-M», повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі концерну.

Попри особливий режим роботи під час карантину, підприємство виконало свої контрактні зобов’язання на 4 місяці раніше запланованого. БпАКи вже передано для виконання бойових завдань Міністерству оборони України.

«Наше підприємство має сучасні виробничі потужності та висококваліфікований персонал, що дозволяє нам виготовляти 100 безпілотників на рік. Виробництво такого масштабу не можна зупиняти, тому ми працюємо за рахунок внутрішніх резервів заводу, навіть під час очікування погоджень бюджетів, ухвалення ДОЗ, та інших процедур, пов’язаних з виділенням коштів. Це дозволяє нам сформувати «стратегічний запас» деталей БпАК, завдяки якому ми маємо змогу виконувати замовлення навіть достроково. Трапляються ситуації, коли термін виготовлення БпАКів обмежується не потужностями заводу, а отриманням дозволу на експорт однієї маленької комплектуючої, наприклад, з США. Тому наше конструкторське бюро веде постійну роботу з імпортозаміщення, вдосконалення виробів та розробки нових моделей на основні вітчизняної елементної бази. Ми маємо власну акредитовану сучасну випробувальну лабораторію, де проводяться усі потрібні тести. Завод готовий до виконання нових замовлень для наших військових», – повідомив голова правління ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова В’ячеслав Проценко.

БпАК Spectator різних модифікацій прийнятий на озброєння Міністерства оборони України та Прикордонної служби України та призначений для моніторингу державного кордону, ведення пошуково-рятувальних операцій, моніторингу водних та лісових масивів, аерофотозйомки тощо.

ВАТ «Меридіан» ім.С.П.Корольова – єдине в Україні підприємство з державною часткою власності, де налагоджено серійне виробництво безпілотної техніки.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: