Четвер, 09 липня 2020 10:30

Український виробник розробляє новий ударний безпілотник «Сокіл-200»

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, наразі вже відпрацьовано близько 85% вузлів та агрегатів майбутнього БПЛА.

Державне підприємство «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», яке входить до державного концерну «Укроборонпром», розробляє ударний безпілотний літальний апарат «Сокіл-200», макет якого буде представлено на цьогорічній виставці «Зброя та безпека», повідомляє прес-служба «Укроборонпром».

Про це генеральний конструктор та генеральний директор ДККБ «Луч» Олег Коростельов розповів в інтерв’ю Security Talks.

Наразі вже відпрацьовано близько 85% вузлів та агрегатів майбутнього БПЛА. «Усі комплектуючі частини безпілотника відпрацьовані: є ракета, є оптико-прицільна станція з лазерною системою наведення – тепер ми просто поєднуємо це в іншому літальному апараті. Спроектувати літальний апарат для КБ «Луч» – це взагалі не проблема», – повідомив Олег Петрович Коростельов.

За словами генерального конструктора, корисне навантаження майбутнього ударного БПЛА складатиме 200-250 кг, з розрахунку на можливість нести 4 протитанкові ракети типу «Бар’єр» власної розробки та виробництва.

«Я вважаю, що цілком реально прийняти такий літак на озброєння протягом 1,5 років: почати літати через 9 місяців і 8-9 місяців залишити на випробувальні роботи», – переконаний пан Коростельов.

На підприємстві готуються представити макет «Сокола-200» у натуральному масштабі на цьогорічній виставці «Зброя та безпека».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: