Середа, 08 липня 2020 18:16

JCB поставить військовим особливі швидкісні екскаватори

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, згідно з новим контрактом, армія США отримає 400 таких машин.

В рамках угоди вартістю близько $269 млн JCB протягом наступних восьми років поставить армії і корпусу морської піхоти США спеціалізовані високошвидкісні інженерні екскаватори-навантажувачі HMEE.

Прототипи машини, здатної розвивати швидкість до 88 км/год, були вперше розроблені в 2002 році спеціально для армії США, щоб задовольнити її попит на високошвидкісний екскаватор-навантажувач, здатний виконувати військово-інженерні завдання. Згодом, в 2005 році компанія JCB отримала контракт на суму близько $209 млн, а також додатковий сервісний контракт на суму близько $20 млн.

Напередодні було підтверджено, що підписаний новий контракт на поставку до 400 машин HMEE, які будуть виготовлені JCB в Північній Америці. На додаток до базового неброньованої HMEE, JCB також надасть броньовані варіанти, а також навісне обладнання і сервісну підтримку.

HMEE поєднує в собі можливості екскаватора-навантажувача JCB та інноваційного високошвидкісного трактора JCB Fastrac - найшвидшого в світі трактора. Мета концепції HMEE полягає в тому, щоб мати машину, здатну пересуватися зі швидкістю військового конвою без необхідності транспортування вантажівкою або причепом.

17,5-тонний екскаватор-навантажувач HMEE з 6,7-літровим двигуном добре підходить для цілої низки військових і надзвичайних місій з надання допомоги, в тому числі земляних робіт, фортифікаційного будівництва і розчищення землі. Він має повний привід, чотириколісне рульове управління, може піднімати більше двох тонн і копати на глибину майже чотири метри.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: