Четвер, 18 червня 2020 17:14

ЗСУ отримали перший модернізований безпілотник SPECTATOR-M1

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинка може використовуватись для моніторингу державного кордону, пошуково-рятувальних операцій, моніторингу водних та лісовий масивів тощо.

ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, що входить до складу Державного Концерну «Укроборонпром», виконало замовлення Міністерства оборони України на поставку безпілотного авіаційного комплексу SPECTATOR-M1, виготовленого в рамках ДОЗ, повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі концерну.

«Це перша поставка Збройним Силам України безпілотного авіаційного комплексу цієї модифікації. SPECTATOR-M1 – наша спільна розробка разом із науковцями Національного технічного університету України «КПІ», у цій модифікації підсилено основні переваги попередніх моделей – відмінна аеродинаміка, малопомітність, захищеність від систем радіоелектронної боротьби. Закінчувати роботи над комплексом довелося під час карантину, але ми, попри все, виконали свої зобов’язання перед Міністерством оборони», – повідомив голова правління ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова В’ячеслав Проценко.

БпАК SPECTATOR-M1 призначений для розвідки місцевості, може бути використаний для моніторингу державного кордону, пошуково-рятувальних операцій, моніторингу водних та лісовий масивів тощо.

Завдяки вдалій аеродинаміці один такий безпілотник може знаходиться в повітрі більше двох годин та охоплювати зону радіусом до 30 км. Повторний запуск БПЛА займає до десяти хвилин і не потребує спеціальних злітних майданчиків чи додаткового аеродромного устаткування для експлуатації.

SPECTATOR-M1 пройшов випробування та був прийнятий на озброєння ЗСУ у червні 2019 року. Попередні модифікації БпАК SPECTATOR-M1 поставляються Міністерству оборони та Прикордонній службі України з 2015 року. У 2018 році команді фахівців, що працювали над реалізацією проекту БпАК SPECTATOR було присуджено Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: