Четвер, 28 травня 2020 11:49

В Україні тривають випробування комплексу крилатих ракет «Нептун»

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, після прийняття на озброєння комплекс постачатимуть до Військово-Морських Сил України.

В Одеській області на державному випробувальному полігоні «Алібей» триває черговий етап випробувань вітчизняного комплексу крилатих ракет РК-360МЦ «Нептун», повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

Кожна ракета оснащена головкою самонаведення, яка має надвисокі кути огляду, стійка до радіолокаційних завад противника, що необхідно для проходження систем радіолокаційної боротьби корабля. До Державних випробувань залучена авіація та кораблі й катери ВМС ЗС України.

Після прийняття на озброєння комплекс постачатимуть до Військово-Морських Сил України. За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, наші військові планують мати на озброєнні три платформи для крилатих ракет. Перша – це мобільні берегові комплекси, які тестуються зараз, друга – ракетні катери та корвети, третя платформа – авіаційні комплекси.

До кооперації з розробки та виробництва РК «Нептун» залучені: «АвтоКрАЗ», ДержККБ «Луч», «Оризон-Навігація», «Імпульс», «Візар», ЦКБ «Арсенал» Національного космічного агентства України, провідні оборонні приватні компанії «Телекарт-прилад», «Укріннмаш», «Українська бронетехніка», «Мотор Січ».

Пускова установка та всі машини супроводу і підтримки нового РК-360МЦ базуються на українському шасі виробництва ПрАТ «АвтоКрАЗ».

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: