Четвер, 09 квітня 2020 17:44

Військовим передали партію пожежних танків

Військовим передали партію пожежних танків Укроборонпром

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, чотири одиниці техніки передав «Львівський бронетанковий завод».

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало Збройним силам України чергову партію з 4 одиниць гусеничних броньованих пожежних машин ГПМ-54, повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі «Укроборонпром».

«Ми в досить стислий термін змогли пристосуватися виробничий процес відповідно до карантинних обмежень та продовжити виготовлення та ремонт бронетехніки в рамках державних замовлень», – розповів керівник ДП «Львівський БТЗ» Віктор Андрощук. Відтак, на завершальній стадії капітального ремонту та модернізації на ЛБТЗ знаходяться ще три одиниці ГПМ-54. Згідно виробничому плану завод планує завершити їх ремонт до кінця поточного місяця, випереджаючи графік.

«Завод завантажений контрактами в рамках державного оборонного замовлення до серпня 2020 року. В основному, це ремонт та модернізація танків Т-64 для потреб наших військових. Однак, ми сподіваємось до того часу отримати від Міноборони України нове державне оборонне замовлення на 2020 рік, щоб мати можливість працювати і надалі безперебійно забезпечувати військових якісно відремонтованою бронетехнікою», – зазначив керівник ЛБТЗ.

Львівський бронетанковий завод – єдине в Україні підприємство, яке виготовляє та здійснює капітальний ремонт пожежних танків. Багато комплектуючих до цієї техніки або вже не випускаються, або були російського виробництва, тому на заводі освоєно виготовлення частини з цих деталей, розповіли на підприємстві. Також, щоб осучаснити стару радянську бронетехніку, конструктори ДП «Львівський БТЗ» спільно з конструкторсько-технологічним центром Озброєння Збройних Сил України переробили конструкторську документацію для того, щоб дана техніка відповідала вимогам військових для забезпечення ефективної роботи.

«ЛБТЗ – єдине вітчизняне підприємство, у якого держава закуповує такий вид техніки, тому ми розраховуємо на нове державне замовлення цих танків», – повідомив Ігор Фоменко, заступник генерального директора з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки ДК «Укроборонпром».

На сучасні ГПМ-54 встановлено нове гідравлічне обладнання європейських виробників для забезпечення управління лафетним стволом, бульдозерним обладнанням і механізмом підйому кузова машини, встановлено нове бульдозерне обладнання марки з грейдерним положенням, допрацьовано можливість включення пожежного насоса лафетного ствола для проведення гасіння пожежі без зупинки основного двигуна на місці та в русі.

На сьогоднішній день, даний пожежний танк є єдиним видом броньованої пожежної гусеничної техніки, який є на озброєнні в Збройних Силах України, та є необхідним на складах зброї та боєприпасів для гасіння пожеж різних класів складності де доступ іншої пожежної техніки є неможливим. Створений на базі танка Т-55 містить цистерну для води ємністю 10 м3, а також бак для піни ємністю 1,1 м3 та може гасити пожежу водою на відстані до 60 метрів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: