Середа, 08 квітня 2020 18:25

ЗСУ прийняли на озброєння бронеавтомобіль «Козак-2М1»

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, прийняттю на озброєння передували успішні державні випробування бронемашини.

Броньований автомобіль «Козак-2М1», який розроблений та серійно виробляється київською компанією НВО «Практика», прийнятий на озброєння Збройних Сил України. Відповідний наказ був підписаний міністром оборони України Андрієм Тараном 3 квітня 2020 року, повідомляє Defense Express.

Прийняттю на озброєння «Козак-2М1» передували успішні державні випробування бронемашини, які тривали з жовтня 2018 по грудень 2019 року. Під час цих випробувань всебічно перевірялись ходові та експлуатаційні характеристики, проводилися обстріли та підриви.

«Козак-2М1» відповідає натівському стандарту захисту STANAG 4569 level 2 за захистом від стрілецької зброї та level 3а за протимінним захистом. Тобто бронеавтомобіль здатний витримати обстріл бронебійно-запальними кулями калібру 7,62х39 у будь-якій проекції та підрив 8 кг міни чи фугасу під колесом. Для підвищення захисту екіпажу та десанту він обладнаний протимінними сидіннями та багатошаровою підлогою.

Бронемашина має повністю несучий бронекорпус, що відрізняє її від інших аналогічних бронеавтомобілів, які зазвичай будуються на базі позашляховиків чи вантажівок.

«Козак-2М1», з повною вагою 14 т, оснащується 280-сильним дизельним двигуном з об’ємом у 5,9 л. та крутним моментом у 950 Н*м. Бронеавтомобіль має незалежну підвіску з можливістю блокування всіх коліс, кліренс у 500 мм та вертикальних ходом коліс у 260 мм. Все це забезпечує високу прохідність та мобільність «Козак-2М1», а також його максимальну швидкість у 110 км/год.

Загалом під час випробувань машина подолала понад 15 тисяч кілометрів, зокрема і по місцевості, яка призначена виключно для руху гусеничної техніки.

Головним озброєнням «Козак-2М1» є 12,7 мм великокаліберний кулемет НСВ, який встановлений у захищеній турелі. Він забезпечує прицільну стрільбу на відстань до 2 км по наземних цілях. Екіпаж бронемашини складає 8 осіб - 2 члени екіпажу та 6 бійців у десантному відділенні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: