Вівторок, 24 березня 2020 18:15

У ЗСУ почали опановувати нові бронеавтомобілі «Новатор» з ПТРК «Стугна-П»

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, протитанкову версію «Новатора» вже активно освоюють бійці 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

До протитанкових підрозділів Збройних сил України почали надходити бронеавтомобілі (СБА) «Новатор» озброєнні ПТРК «Стугна-П» виробництва приватної компанії «Українська бронетехніка».

Зокрема, як повідомляє Defense Express з посиланням на видання «Український Тиждень», протитанкову версію «Новатора» вже активно освоюють бійці 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Нагадаємо, у листопаді минулого року до ЗСУ було передано партію з декількох десятків спеціальних броньованих автомобілів «Новатор».

Ця бронемашина виготовлена на шасі Ford 550, яке було спеціально посилене. СБА виготовлено зі сталі шведської компанії ARMOX різної твердості (до 560) та товщини в залежності від зони бронювання і в цілому машина відповідає класу бронювання ПЗСА-4 або ПЗСА-5. Всі двері обладнані спеціальними підсиленими ригелями та замками підвищеної надійності та мають можливість відкривання ззовні в екстрених ситуаціях.

Також варто додати, що «Новатор» вперше показали з новим протитанковим ракетним комплексом «Амулет» на Міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2018», а через рік цей новий бойовий модуль, розроблений ДККБ «Луч», був встановлений вже на звичайний БРДМ-2.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: