Середа, 26 лютого 2020 18:51

Польський варіант бронемашини «Дозор» коштуватиме ЗСУ по 8,3 млн за штуку

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, згідно ДОЗ-2020 планується закупити 24 такі машини.

За цьогорічним державним оборонним замовленням (ДОЗ) для Збройних Сил України буде придбано 24 польських легких бронетранспортери Oncilla (на фото), що є ліцензійною версією вітчизняного «Дозор-Б» від ХКБМ, повідомляють Ukrainian Military Pages.

Тепер стала відома ціна – 8,3 млн грн за одиницю, її повідомив у Facebook екс-командувач Десантно-штурмових військ ЗС України, народний депутат Михайло Забродський.

«До ДОЗу-2020, мабуть вперше, в новітній історії України, в значній кількості включено ББМ іноземного виробництва. Мова йде про бронемашину Oncilla виробництва Польщі, із заявленою ціною всього то у 8,3 млн гривень за одиницю. Історія цієї машини по своєму унікальна і почалася вона задовго до весни 2014 року. І почалася вона – в Україні, десь в надрах всесильного тоді, як ніколи, концерну Укроборонпром. Справа в тому, що Oncilla є нічим іншим як польським варіантом вітчизняної бронемашини «Дозор», якій за тривалий термін так і не судилося стати зразком, що відповідав би вимогам ЗС України», - зокрема зазначив народний обранець.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: