Субота, 15 лютого 2020 22:59

ХКБМ передасть армії нову партію БТРів

Як стало відомо specmachinery.com.ua, харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова передасть Міністерству оборони чергову партію з 4 бронетранспортерів наприкінці лютого. 

"Виконання поставок за контрактом з Міноборони виконується в повному обсязі та згідно з графіком. Виготовлення партії з трьох БТР, корпуси яких проходили додаткову перевірку на якість та відстріл, завершено вчасно. Машини прийнято Військовим представництвом Міністерства оборони та вже передано збройним силам України у військову частину. Зараз збираємо наступну партію з чотирьох БТР, яку плануємо передати наприкінці місяця", – повідомив директор ХКБМ.

Раніше Міністр оборони України Андрій Загороднюк в інтерв’ю Радіо Свобода пояснив, що причиною дефектів, які виявили на бронетранспортерах, була "технічна складова".

"Тобто там не було умислу якогось. Ми не бачимо його зараз. Точно його не було в керівництві "Укроборонпрому". Але це могло бути просто питання до якості продукції. Ви ж знаєте, їх потім випробовували. І цей процес ще продовжується. У нас немає даних, що там щось більше, ніж технічна складова", – сказав глава Міноборони.

Як відомо, 24 січня спільна робоча комісія у складі фахівців Міністерства оборони України та представників Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені O.O. Морозова перевірили на наявність пошкоджень зміцнюючу наплавку на зварних з’єднаннях бортів 12 бронетранспортерів БТР-4Е в місцях їх постійної дислокації - передає specmachinery.com.ua.

Згідно акту перевірки якості, оглянуті комісією корпуси бронетранспортерів "відповідають вимогам технічної документації на виріб". Окрім зовнішнього огляду БТР перевірка також складалася з магнітнопорошкового контролю зварних швів. Зокрема, за результатами перевірки встановлено: якість зварних з’єднань корпусів бронетранспортерів відповідає вимогам технічної документації на виконання зварювання деталей зі спеціальної сталі марки 71.

Це також підтвердилося під час відкритих випробувань зварного з’єднання корпусу БТР-4Е, виробленого "Лозівським ковальсько-механічним заводом", що відбулися 30 січня. Під час випробувань не було зафіксовано жодного пробиття броні, що підтвердило кулестійкість корпусів та їх придатність для виготовлення наступної партії бронетранспортерів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: