Субота, 25 січня 2020 23:00

Яку техніку КрАЗ поставляє для української армії

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, КрАЗ постачає ЗСУ різноманітною технікою, на якій базується безліч озброєння. Розповімо про деякі з них.

Як SpecMachinery.com.ua розповіли в прес-службі КрАЗу, до складу комплексу крилатих ракет наземного базування «Нептун» входять чотири одиниці техніки: безпосередньо ракетний комплекс Нептун із пусковою установкою — на чотиривісному шасі КрАЗ-7634НЕ. А також транспортна та транспортно-заряджальна машини і рухомий командний пункт — на тривісному шасі КрАЗ-6322.

«Верба» — українська реактивна система залпового вогню. Керування вогнем, прицілювання та перезаряджання здійснюються в автоматичному режимі з кабіни, без безпосереднього втручання розрахунку в її роботу. У складі комплексу ракетна установка на базі шасі КрАЗ-63221 з дворядною, чотиридверною кабіною та транспортно-заряджальна машина на базі шасі КрАЗ-6322.

Складовими частинами контрбатарейного радару «Зоопарк-3» стали повнопривідний сідельний тягач-суперваговоз КрАЗ-6446, двовісний напівпричіп КрАЗ-Н251Н2 та машина керування на базі автомобільного шасі КрАЗ-6322.

«Богдана» — нова українська самохідна артилерійська установка, створена на базі повнопривідного шасі КрАЗ-63221. Автомобільне шасі КрАЗ-63221, створене на «КрАЗі» за спеціальними технічними вимогами, призначене для монтажу озброєння і установок спеціального призначення. Воно обладнане чотиридверною п’ятимісною кабіною з двома рядами сидінь, броньованою для захисту екіпажу.

Комплекс «Оболонь-А» дає змогу в автоматичному режимі здійснювати планування вогню, передачу цілевказівок кожному вогневому засобу, розгортання бойових машин із маршу і відкриття вогню за декілька секунд. Штабна машина комплексу (кузов-фургон) базується на шасі КрАЗ-5233НЕ.

У якості бази БМ-21УМ «Берест» обрано український КрАЗ із компонуванням «кабіна над двигуном». Повнопривідне шасі КрАЗ-5401НЕ обладнане дворядною 4-дверною кабіною, що дозволяє зручно розмістити екіпаж і всю необхідну апаратуру управління вогнем. Широкопрофільні шини з централізованою системою підкачки дозволяють експлуатувати спецвиріб не тільки дорогами із різним покриттям, а й в умовах повного бездоріжжя.

«ПрАТ «АвтоКрАЗ» й надалі розвиває військову лінійку спецтехніки КрАЗ для ЗСУ із метою допомогти у стримуванні збройної агресії, забезпечити охорону повітряних кордонів та надводного і підводного простору України, для полегшення виконання своїх обов’язків українськими військовими та задля збереження людських життів. В усіх арміях світу перевага здебільшого надається національному виробнику» – розповідають на КрАЗі.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: