П'ятниця, 20 грудня 2019 15:22

На випробувальному полігоні «АвтоКрАЗу» показали нову та модернізовану техніку для ЗСУ

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, військові спеціалісти змогли оцінити, зокрема, прохідність, маневреність та динамічні якості техніки.

Для проведення заходу та участі у демонстраційному показі нових і модернізованих зразків автомобільної та бронетанкової техніки для Збройних Сил України на підприємство прибули військовики, представники Міністерства оборони України, ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова», ТОВ «НВК «ВК Система», ТОВ «Українська бронетехніка», повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі «АвтоКрАЗу». Робочу групу очолив заступник начальника центрального автомобільного управління ЗСУ Озброєння ЗСУ Міністерства оборони України, полковник Ю.М. Гайдукевич, який провів координаційну нараду щодо детального ознайомлення учасників заходу з його програмою та етапами.

Підприємства-виробники техніки військового призначення представили низку зразків, зокрема це «Варта», «Новатор» (ТОВ « Українська бронетехніка»), «Дозор-Б» (ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування») та Oncilla-M (ТОВ «ВК Система»), які продемонстрували свої технічні можливості у подоланні різноманітних перешкод на випробувальному полігоні «АвтоКрАЗу», де розташовано різноманітні споруди, що дозволяють давати оцінку прохідності, маневреності, динамічним якостям колісної техніки в умовах граничних навантажень.

Майстер-клас на заводському полігоні показали і КрАЗи: КрАЗ-6322, КрАЗ-Шрек, КрАЗ-Фіона, КрАЗ-Халк, КрАЗ-Спартан. КрАЗами, що легко долають усі перепони, та майстерністю їх водіїв-випробувачів Василя Ухналя, Олександра Маслія та Івана Губенка захоплювалися присутні на випробуваннях військовослужбовці та виробничники з оборонної сфери. Демонстраційний показ від «АвтоКрАЗу» супроводжували фільмування на мобільні телефони та схвальні вигуки: «Красавці, респект!», «Оце трюки, молодці», «Не показуйте нашим десантникам, що КрАЗ-6322 витворяє, бо намагатимуться повторити на своїх КрАЗах, ще машини «уб’ють».

Очільник робочої комісії Ю. Гайдукевич зазначив, що кразівці з усіма завданнями справилися на відмінно: «Гідно пройшли всі випробування на полігоні, в умовах, наближених до реальних, немає жодних претензій. Та й взагалі питань по КрАЗам, що прийняті на озброєння ЗСУ, у нас немає: техніка надійна, задовольняє вимоги військових. Визначальною метою цього проекту є демонстрація технічних зразків автотехніки для ЗСУ та їх можливостей у подоланні основних перешкод. Не у всіх заводів-виробників раніше була можливість здійснити перевірку, підтвердити технічні характеристики автомобілів у належних умовах, на сучасному полігоні. Їх представники врахують всі зауваження та недоліки, щоб попрацювати над вдосконаленням техніки».

Другий етап демонстраційного показу нових і модернізованих зразків автомобільної та бронетанкової техніки для Збройних Сил України відбудеться на Житомирському полігоні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: