Середа, 16 жовтня 2019 10:02

Встановлено рекорд України по перетягуванню танка

Атлети з кадрового резерву 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади встановили новий рекорд України з перетягування особливо важкої техніки. Спочатку вчотирьох, а потім втрьох вони посунули ні мало ні багато — справжній бойовий танк Т-72 вагою у понад 40 тонн - повідомляє armyinform.com.ua.

— До встановлення цього рекорду ми готувалися дуже ретельно, — розповів капітан команди атлетів Володимир Пиндус. — Складність завдання полягає в тому, що на відміну від колісної техніки, танк потрібно зривати з місця щоразу, адже він не котиться сам собою, як, скажімо, вантажівка. Але ми готові до цього випробовування та виклику.

Слід наголосити, що частина атлетів відмовилася від виконання цієї вправи, адже вважали її виконання неможливою. У світі задокументовано всього кілька спроб зрушити з місця танк, так би мовити, вручну, але жодна з них не мала таких амбіцій, які поставили перед собою українські стронгмени.

Загалом у першій спробі українські силачі прокатали танк на відстань 3 метри 35 сантиметрів. А втрьох — на відстань 1 метр 55 сантиметрів (що майже вдвічі більше, ніж відомий попередній рекорд). Усі досягнення наших атлетів були зафіксовані експертом національного реєстру рекордів України. За це наші богатирі отримали відповідні сертифікати. Тож у Покрову Пресвятої Богородиці та День захисника України у Коломиї Івано-Франківської області народився новий рекорд, присвячений мужнім воїнам-українцям, які протистоять російській агресії на українському Донбасі.

За словами українських силачів, вони не зупинятимуться на досягнутому. Проте таємниць наперед не відкриватимуть, отже, чекатимемо нових військових стронг-рекордів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: