П'ятниця, 16 серпня 2019 15:20

Уряд дозволив виробникам бронетехніки самостійно вийти на міжнародний ринок озброєння

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, підприємства зможуть здійснювати експорт власної продукції та імпорт товарів для потреб виробництва.

Кабінет Міністрів надав право низці компаній здійснювати експорт власних товарів військового призначення, а також здійснювати імпорт таких товарів для потреб виробництва, повідомляють Ukrainian Military Pages.

Зокрема відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 р. № 706 право самостійно здійснювати експорт/імпорт військової продукції надано:

  • ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД»
  • ТОВ «Радіонікс»
  • ТОВ «Українська бронетехніка»
  • ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «ПРАКТИКА»

Повідомляється, що це дасть можливість підприємствам безпосередньо вийти на зовнішній ринок з продукцією власного виробництва, розширити власні виробничі потужності та підвищити експортний потенціал за основними напрямками діяльності.

Харківський машинобудівний завод «ФЕД» – займає лідируючі позиції в Україні з серійного виготовлення, ремонту і модернізації агрегатів для гідравлічних, паливних та електричних систем авіаційної техніки;

ТОВ «Радіонікс» – займається розробкою, виготовленням, модернізацією, технічним обслуговуванням і ремонтом бортових радіолокаційних систем і оптико-електронного обладнання. Серед продукції підприємства активні головки самонаведення для ракет «повітря-повітря» та «земля-повітря»;

ТОВ «Українська бронетехніка» спеціалізується на виробництві спеціалізованої броньованої техніки (бронемашини «Варта» та «Новатор»), артилерійського озброєння (міномет УПІК-82), автомобілів швидкої медичної допомоги та польових кухонь;

Науково-виробниче об’єднання «ПРАКТИКА» – виробництво військового та спеціального транспорту (сімейство бронемашин «Козак», бронетранспортери та ін.), захисних конструкцій (різноманітні модулі, броньовані блок-пости тощо), протипожежного устаткування та обладнання для атомних електростанцій.

Раніше право на самостійний екпорт/імпорт було надано приватним компаніям «Інтерпроінвест», «Укрспецтехніка» та «Укрспецсістемс».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: