Вівторок, 09 липня 2019 10:14

Новітній український бронеавтомобіль «Козак-2М1» пройшов державні випробування

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, автомобіль тестували на проходження бродів, їзду по бездоріжжю, зручність десантування та низку інших перевірок.

Український бронеавтомобіль «Козак-2М1» розробки НВО «Практика» пройшов державні випробування. Проведенням випробувань займався Державний інститут випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки, розташований у місті Чернігов. Машину випробовували на проходження бродів, їзду по бездоріжжю, зручність десантування та низку інших перевірок, повідомляє SpecMachinery.com.ua з посиланням на АрміяInform.

Загалом машина без суттєвих поломок наїздила 15 тисяч кілометрів. Крім того, спеціалісти випробули роботу озброєння, що встановлюється на дах автомобіля у спеціальній турелі. Після серії стрільб внесено конструктивні зміни в станок для кулемета НСВ калібру 12,7 мм. Варто зазначити, що у порівнянні з попередніми версія, ця модифікація мала низку доопрацювань – до 1000 км збільшився запас ходу та з 1 м до 120 см зросла глибина подолання броду.

«Козак-2М1» має колісну формулу 4х4, бронекорпус з рівнем балістичного захисту ПЗСА-5. Під капотом у бронеавтомобіля розташований 5,9-літровий турбодизель IVECO потужністю 280 к.с. і максимальним обертовим моментом 950 Нм. В парі з двигуном працює 6-швидкісна механічна коробка передач ZF.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: