Вівторок, 25 червня 2019 12:11

Volvo представила броньований автомобіль-краб

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинкою вже серйозно зацікавилась французька армія.

Компанія Volvo представила новий броньований автомобіль-краб з назвою Scarabée. Від краба новинка запозичила здатність переміщатися боком. Французька армія вражена новинкою і розглядає можливість заміни парку легкоброньованої техніки своєї армії на «Скарабея» вже до 2025 року.

Броньовик розробила компанія Arquus, що належить Volvo та спеціалізується на бойових машинах. Вага моделі – 6,6 т. Scarabée оснащений двома двигунами – електричним і дизельним. Обидва вони розташовані в задній частині БТР. Максимальна швидкість – 120 км/год, що для його ваги досить багато. При цьому модель досить легка для того, щоб її можна було скинути з невеликої висоти, не вдаючись до використання парашута.

Кожне з коліс Scarabée може рухатися в будь-якому напрямку так, що автомобіль здатний повертатися на одному місці, а також пересуватися боком. В останньому випадку, щоб почати переміщатися в бік, водій повинен повернути кожне з коліс в одному напрямку.

Arquus використовувала композитні матеріали для забезпечення найкращого захисту БТР, який, до слова сказати, може також використовуватися як безпілотна модель і управлятися дистанційно – для цього він роботизований за останнім словом техніки. На думку конструкторів, крабоподібне пересування боком – відмінний спосіб уникнути мін.

Крім перевезення двох тон устаткування всередині, Arquus також розробив для своєї новинки причіп, який може вмістити в себе в два рази більше вантажу.

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: