Середа, 29 травня 2019 16:05

В Україні почали виготовляти деталі для ракет на 3D-принтері

В дніпровському КБ «Південне» почали використовувати інноваційну технологію селективного лазерного плавлення (SLM) — більш відому як 3D-друк. Про це повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу державного підприємства.

Спеціальну машину для виготовлення складних за формою і структурою виробів з металевих порошків для ракетно-космічної техніки для КБ «Південне» створено в Німеччині. За словами працівників підприємства, новий 3D-принтер витрачає на виготовлення однієї деталі від декількох десятків часів до кількох діб, тоді як на створення аналогічних деталей класичним способом було потрібно декілька місяців роботи.

Виглядає це так: математична модель виробу «розбивається» на безліч шарів. У камеру побудови деталі 3D-принтера засипається металевий порошок і тонким шаром розподіляється на плиті побудови. Потім лазерний промінь вибірково розплавляє частки порошкового матеріалу, вони кристалізуються і формують тверду масу потрібної форми й розміру. Після цього плита опускається на один шар, і цикл повторюється — аж до завершення створення деталі.

Варто відзначити, що селективне лазерне плавлення дозволяє вирішувати складні технологічні завдання дослідного та дрібносерійного виробництва деталей РКТ, відмовившись від проектування і виробництва спеціального оснащення. При цьому зменшується маса виробів, скорочуються або зовсім прибираються з виробничого процесу певні технологічні процеси (такі як штампування, зварювання і фрезерування), економиться час та матеріали, зменшується кількість відходів, а ще — значно знижується вплив людського фактора.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: