Субота, 25 травня 2019 10:02

Як «Богдани» рятують поранених на передовій

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, у районі ООС працює експериментальний підрозділ медичної евакуації ЗСУ.

Кожного дня військові експериментального підрозділу медичної евакуації Збройних сил України відпрацьовують практичні навички з реагування на різні сценарії розвитку подій у районах ООС. Зокрема, за участі волонтерів з групи ASAP Rescue проводяться заняття з завантаження, транспортування та розвантаження поранених та хворих у спеціальний санітарний транспорт «Богдан 2251».

Даний автомобіль спеціально створювався для евакуації поранених та хворих. Він здатен перевозити трьох поранених на ношах або двох поранених та трьох легкопоранених. Усі місця для пасажирів обладнані пасками безпеки.

«Богдан 2251» використовується в зонах поза обстрілом, де приймає поранених, доставлених з «нульового» рубежу броньованим транспортом. Після надання на місці необхідної медичної допомоги пораненим їх якнайшвидше доставляють до пункту надання спеціалізованої меддопомоги. Саме з цим завданням машину впорюється якнайкраще. Вона добре показала себе в плані прохідності, а висота медичного відсіку дозволяє медикам зручно працювати.

На думку військових медичного шпиталю «Богдан 2251» повністю відповідає своєму призначенню за рахунок поєднання швидкісних та прохідних характеристик.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: