Неділя, 10 березня 2019 20:40

Нова розробка Шепетівського заводу замінить «Гради»

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу державного концерну «Укроборонпром». Концерн «Укроборонпром» включив її в список 5 головних розробок 2018 року.

Бойова машина була розроблена державним підприємством «Шепетівський ремонтний завод», причому в ній використовуються компоненти виключно українського виробництва.

«Використання сучасних цифрових технологій і нове шасі вітчизняного виробництва дають «Бересту» ключові бойові й експлуатаційні переваги. Застосування нової цифрової системи управління вогню дозволяє екіпажу, не залишаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема - топогеодезичну прив'язку», - сказано в повідомленні.

В «Укроборонпрому» стверджують, що цифрові технології інтегрують «Берест» у систему обміну інформацією на поле бою. Це дозволяє розрахунку РСЗВ у режимі реального часу отримувати точні координати ворога, що надходять з дронів, контрбатарейної радіолокаційної системи і інших систем спостереження. Це в рази підвищує точність і ефективність ведення вогню.

Крім того, нова РСЗВ має потужніший залп - до 50 реактивних снарядів, замість 40 у «Граду».

«Берест» встановлено на новому шасі від «КрАЗ» - 5401НЕ з колісною формулою 4х4.

«Загалом, «Берест» порівняно з «Градом» має велику потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію в цифрові системи управління і наведення артилерії, велику мобільність і вимагає менше часу для відкриття вогню», - підводять підсумки в «Укроборонпромі».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: