Субота, 08 серпня 2020 12:52

Британці представили альтернативу розвізним фургонам. ФОТО

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новий автомобіль виконаний за модульною схемою.

Британська компанія Electric Assisted Vehicles Limited випустила новий, надлегкий комерційний автомобіль - 2Cubed eCargo, який може скласти конкуренцію звичайним розвізним фургонам.

Новий автомобіль 2Cubed eCargo виконаний за модульною схемою - це шасі з кабіною, на якій можна встановити різні кузова. У компанії EAV мали на меті зробити міську логістику (доставку їжі та напоїв, обслуговування об'єктів, комунальних підприємств) більш дешевою і екологічно чистою, значно скорочуючи викиди вуглецю і твердих частинок.

В даному випадку машина оснащена в задній частині надбудовою з бічними дверцятами, яка має корисний об'єм 2 кубометра, звідси і назва 2Cubed. Габаритна довжина становить 2740 мм, ширина - 1040 мм, а висота - 1950 мм. Автомобільчик при цьому дуже легкий: саме шасі важить всього 90 кг, а з фургоном - 125 кг. При цьому вантажопідйомність становить 150 кг плюс водій (до 100 кг). У підсумку повна маса цього транспортного засобу - 380 кг.

Так, 2Cubed eCargo здатний перевозити до 20% обсягу середньостатистичного розвізного фургона, такого, наприклад, як дизельний Ford Transit. Більше того, новітні дослідження вантажоперевезень в Лондоні показали, що 40% фургонів класу Ford Transit завантажені лише на 25%. Так що надлегкий автомобіль є реальною альтернативою цим машинам.

Машину приводить в рух невеликий електромотор потужністю 250 Вт, який розганяє її до початкової швидкості 6 км/год, після чого водій починає допомагати педалями. В результаті швидкість зростає до 25 км/год. Що стосується запасу ходу, то він варіюється від 25 до 96 км.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: