Середа, 10 червня 2020 10:25

Американський автогігант розробляє електричний вантажний фургон

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, виробництво новинки має стартувати вже наступного року.

Зростаючий ринок електронної комерції та доставка останньої милі з частими зупинками, визначеними маршрутами і більш жорсткими правилами викидів, дали поштовх розвитку ринку електричних вантажівок, який раніше відставав від сегмента комерційних пасажирських електромобілів. General Motors не залишився в стороні від світових тенженцій і розробляє власний електричний фургон для бізнесу.

Попередньо відомо, що електричний вантажний фургон має кодову назву BV1, а його виробництво почнеться в кінці 2021 року на заводі Detroit-Hamtramck, в який виробник інвестував 2,2 млрд доларів США і на якому буде випускатися новий електричний вантажний пікап GM.

Швидше за все, електрофургон використовуватиме нову глобальну платформу GM EV, анонсовану в травні цього року. Абсолютно нова глобальна платформа є досить гнучкою, щоб створювати широкий спектр вантажних автомобілів, позашляховиків, кросоверів, легкових і комерційних автомобілів з акцентом на дизайн, продуктивність, асортимент і доступність. Живитися нова електрична вантажівка GM буде від фірмових батарей Ultium GM, які випускатимуться на спільному підприємстві GM та LG Chem, в Лордстауні, штат Огайо. Ці батареї мають варіанти ємністі від 50 до 200 кВт, які можуть на повному заряді забезпечити дальність ходу до 640 км.

Інші технічні характеристики електричної вантажівки GM поки залишаються невідомими.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: