Неділя, 26 квітня 2020 17:11

Із класичного Volkswagen T1 зробили електромобіль

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинку напередодні представили в режимі онлайн.

Компанія Volkswagen NFZ представила електричний мікроавтобус e-Bulli, побудований на основі класичного вена T1. Світова прем'єра електровена e-Bulli, як повідомляє прес-служба компанії, повинна була відбутися на виставці Techno Classica 2020 року, проте у зв'язку з перенесенням заходу автомобіль представили в режимі онлайн.

У розробці новинки брали участь два підрозділи Volkswagen Group ( «Volkswagen Комерційні автомобілі» та Volkwagen Group Components), а також компанія eClassics, що займається перебудовою традиційних транспортних засобів в електромобілі.

За основу e-Bulli був узятий мікроавтобус T1 Samba, випущений в Ганновері в 1966 році. Класичний 4-циліндровий опозитний двигун потужністю 44 к.с. був замінений на електромотор, що розвиває 61 кВт (83 к.с.) та 212 Нм. Його розташування залишилося колишнім: двигун розташований ззаду і обертає задні колеса; агрегатується електромотор з одноступінчастої трансмісією, режими якої перемикаються важелем, розташованим між передніми сидіннями.

Живиться електромотор від розташованої під підлогою автомобіля літій-іонної акумуляторної батареї ємністю 45 кВт*год; заявлений запас ходу на повній зарядці перевищує 200 км. Cистема силової електроніки, яка контролює потік електроенергії між батареєю і двигуном та перетворює постійний струм на змінний, розташована в задній частині машини.

Всі компоненти системи електроприводу для e-Bulli виготовляються підрозділом Volkswagen Group Components на заводі в Касселі, літій-іонні модулі розробляються підрозділом в Брауншвейгу.

Творці e-Bulli переробили також ходову частину вихідного автомобіля: електровен отримав підвіску з регульованими амортизаторами і пружинними стійками, а також новий рейковий рульовий механізм і вентильовані гальмівні диски.

У Volkswagen NFZ вже заявили, що планують запустити новий e-Bulli в продаж, проте терміни ринкового дебюту нового електровена офіційно поки не названі.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: