Четвер, 30 січня 2020 17:21

Mercedes-Benz відзначає 25-річчя вена Sprinter

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за трохи більше перших десяти років по всьому світу було продано понад 1,3 млн автомобілів сімейства.

У 1995 році компанія Mercedes-Benz випустила перший комерційний автомобіль Sprinter, який став наступником досить популярноъ в даному сегменті моделі T1. Sprinter з першого покоління позиціонувався як багатофункціональний автомобіль - він пропонувався в різних версіях, з декількома варіантами довжини колісної бази, з різною вантажопідйомністю. За трохи більше ніж десять перших років Mercedes-Benz зумів реалізувати по всьому світу більше 1,3 млн автомобілів сімейства Sprinter.

Друге покоління моделі було представлено в 2006 році. Тоді автомобіль отримав ряд змін в дизайні, поліпшену гальмівну систему, а також нові силові установки. Через кілька років, в 2013 році Sprinter став першим веном, який відповідав екологічному стандарту Euro-4. Крім цього, в тому ж році автомобіль вже в базовій комплектації став оснащуватися системою Crosswind Assist. На додаток до нової коробки передач 7G-Tronic Plus для клієнтів став доступний більш широкий набір обладнання на вибір.

У лютому 2018 року компанія Mercedes-Benz представила нове, третє покоління Sprinter. Технічна начинка автомобіля була повністю оновлена, а ряд конструктивних рішень був застосований на моделі вперше в її історії. Колісна база автомобіля стала довшою, при цьому у повністю металевого фургона та мікроавтобуса вкоротили задній звис. На автомобілі була встановлена ​​фірмова мультимедійна система MBUX, а також для Sprinter стали доступні нові 9-ступінчасті трансмісії.

Слідуючи світовому тренду, в минулому році виробник прийняв рішення випустити електричну версію Sprinter. Перший eSprinter зійшов з конвеєра заводу компанії Mercedes-Benz в німецькому Дюссельдорфі на початку грудня 2019 року.

На даний момент Mercedes-Benz виробляє Sprinter не тільки на заводі в Дюссельдорфі, але також на підприємствах у Людвигсфельді та Буенос-Айресі. Сьогодні Mercedes-Benz Sprinter доступний в більш ніж 130 країнах.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: