Середа, 15 січня 2020 10:33

Як оцінюють ринок спецтехніки в Україні гравці ринку

Ринок будівельної та спеціальної техніки переживає неоднозначні часи. З одного боку, плани щодо реалізації продукції багатьма операторами ринку не виконуються, з іншого – результати все одно залишаються досить значними, а плани на майбутнє будуються грандіозні. Відразу після Нового року журналіст SpecMachinery.com.ua поспілкувався про ситуацію на ринку, найближчих планах та новинки з директором компанії «Техновектор», ексклюзивного імпортера і дистриб’ютора в Україні будівельної, комунальної, сільськогосподарської та снігоприбиральної техніки брендів Avant, Kramer, Leguan, Jo Beau та інших, Михайлом Гришком.

Зовсім недавно компанія змінила прописку, зайнявши більш просторий офіс, розташований поруч з новим складом і сервісним центром. Площа складу становить понад 500 кв. м, в наявності у компанії є понад 2000 найменувань запасних частин, а техніка може обслуговуватися на двох сервісних постах.

Чому Avant?

Все починалося в 2006 році. Ми починали з б/в техніки, спочатку завозили міні-екскаватори, катки і, вивчаючи попит, зрозуміли, що ринку потрібні маленькі машини, менші, ніж на той час представляв той самий Bobcat, JCB. Почали шукати, які є машини на ринку, щоб, в основному, замінити ручну працю. Таким чином знайшли Avant. Avant – це багатофункціональні машини, з вдалою конструкцією. Їх особливість полягає в тому, що оператор знаходиться на передній напіврамі і у нього дуже добре видно знаряддя, яким він працює. У шарнірно-зчленованих навантажувачів оператор знаходиться на задній напіврамі, і оглядовість втрачається там дуже сильно. Подивилися, з яких комплектуючих це все складається і вирішили зайнятися Avant, і час показав, що це був правильний вибір.

Як би ви оцінили 2019 рік і перспективи в 2020 році?

Минулий рік виявився не таким вдалим, як ми планували, трішки не дотягнули до поставлених завдань, тим не менш, це був найвдаліший рік, що стосується продажів за всі роки існування «Техновектор».

Що нас чекає в 2020 році? Питання складне. Все буде залежати від економічної ситуації, як буде розвиватися економіка. Плануємо на 25% збільшити оборот компанії. Будемо робити ставку на два сегменти машин – маленькі і великі машини. Плануємо в 2020 році привезти Avant 850. Це новинка, яка була представлена в 2019 році. Вже є потенційні замовники на такі машини. Спробуємо більш активно просувати цей сегмент. А також бестселер останніх років – Avant 750. Плюс сегмент маленьких машин – це Avant 220, Avant 423, Avant 523. Це машини, які здатні замінити ручну працю, це бюджетні машини. І в зв’язку з ситуацією на ринку праці сподіваємося, що ці машини ще більше будуть продаватися.

У чому особливість моделі Avant 850?

Машина йде з аналогічним двигуном, що і Avant 750 – дизель Kubota потужністю 49 к.с. Цей двигун дуже добре себе зарекомендував, навіть з урахуванням нашого, не зовсім європейського, пального. З цими двигунами ніяких питань немає. Відмінність нової машини – це габарити, вона стала більше, збільшився кліренс і з’явилася повністю нова стріла – завод почав робити зовсім іншу стрілу. Також збільшилася вантажопідйомність машини.

Чи плануєте розширювати лінійку представленої техніки новими брендами?

У листопаді 2019 роки ми підписали дилерський договір з Kato Europe, це європейський офіс всесвітньо відомої компанії Kato Works, Японія. Компанія Kato випускає міні- та міді-екскаватори, думпери, бурові машини, крани, тобто дуже великий спектр продукції. На сьогоднішній день існує домовленість про продаж на території України міні-екскаваторів робочою вагою від тонни до 8,5 тонн. Надалі плануємо завозити і більш серйозні моделі екскаваторів. В принципі, ми готові поставити будь-яку модель, яку замовить клієнт. За іншими напрямками, поки вивчаємо ринок і попит.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: