Четвер, 02 січня 2020 12:29

Крокуючий екскаватор навчили самостійно рити траншеї

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинка вже успішно пройшла випробування.

Швейцарські та німецькі інженери створили автономний екскаватор, здатний ефективно рити траншеї різних форм. За основу вони взяли серійний крокуючий екскаватор Menzi Muck M545. Інженери замінили всі гідроциліндри в екскаваторі на інші, що містять датчики зусилля і ступеня розкриття, необхідні для відстеження взаємодії з ґрунтом.

Крім цього, вони оснастили екскаватор датчиками GPS та RTK-приймачами для підвищення точності визначення місцеположення, двома лидарами та інерційними блоками. Завдяки їм екскаватор може з високою точністю відстежувати своє становище, а також складати динамічну карту ґрунту перед ним.

Ще одна важлива частина проекту полягає в алгоритмах, що складають модель оточення, а також розраховують траєкторію руху ковша. Друга група алгоритмів особливо складна в реалізації, тому що під час риття частина ґрунту після підйому ковша неминуче зсипається вниз, і це необхідно враховувати в розрахунках.

Відзначимо, що оснащений обладнанням і алгоритмами для роботи без оператора крокуючий екскаватор Menzi Muck успішно пройшов перевірку, викопавши траншею з трапецієподібним профілем.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: