Вівторок, 18 червня 2019 13:39

JCB випустив перший телескопічний навантажувач з електроприводом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, до недавнього часу телескопічний навантажувач Teletruk випускався з двома видами двигунів: дизельним і газовим. Тепер для машини розроблений електропривод.

Як розповіли в компанії, завдяки електроприводу нова модель JCB 30-19E працює практично безшумно і з нульовим рівнем викидів шкідливих речовин, що дозволяє експлуатувати її в приміщеннях - передає SpecMachinery.com.ua. При цьому повністю герметичний кузов захищає силову передачу і інші ключові компоненти, роблячи машину придатною для роботи на відкритих просторах.

В якості джерела енергії використовується свинцево-кислотна акумуляторна батарея напругою 80 В, одного повного заряду якої вистачає на роботу машини протягом восьмигодинної зміни. Батарея розташовується в задній частині JCB 30-19E, де її за дві хвилини можна замінити за допомогою підйомника або іншого навантажувача. Це забезпечує максимальну продуктивність машини.

Електроприводна силова передача дозволяє новому навантажувачу долати підйоми або рампи з ухилом до 21%. Крім того, завдяки телескопічній стрілі висота вільного підйому досягає 1575 мм. Як і всі моделі Teletruk, JCB 30-19E оснащується встановленою збоку стрілою, висунутою вперед. При вильоті два метри її вантажопідйомність становить 1900 кг, завдяки чому вантажі на піддонах можна розміщувати біля дальньої сторони причепа з бічними шторками.

«Щорічно у всьому світі реалізується майже 250 тисяч електропривідних навантажувачів, причому майже дві третини цього обсягу припадає на країни Європи. Фахівці компанії JCB розробили модель Teletruk у відповідь на потребу ринку в машині, яка здатна швидко і безпечно завантажувати різні транспортні засоби, працюючи як в приміщенні на малій площі, так і за його межами», - прокоментував Пол Мюррей, керуючий директор промислового напрямку компанії JCB .

Працюючи в будівлі, навантажувач JCB 30-19E може заїжджати в контейнер, розміщений на герметичній вантажно-розвантажувальній естакаді. За допомогою телескопічної стріли машина здатна завантажувати і розвантажувати вантажі, забезпечуючи більш високий рівень безпеки та ефективності в порівнянні з традиційним вилковим навантажувачем з противагою або штабелером.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: