Неділя, 04 серпня 2019 11:35

Швейцарці розробили найбільший у світі електричний самоскид

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, машина зі встановленою системою рекуперації здатна перевозити більше 60 т.

Швейцарська компанія Kunh Schweiz AG представила найбільший у світі електричний самоскид eDumper. Машина-рекордсмен, повна маса якої дорівнює 110 т, заснована на моделі, випущеній підприємством Komatsu. Вона оснащена системою рекуперації, завдяки чому частина енергії відновлюється при гальмуванні.

eDumper обладнаний електродвигуном потужністю 600 кВт. Його використання разом з системою рекуперативного гальмування дозволяє заощадити близько 50 000 т дизельного пального на рік, а також запобігає викидам понад 1,3 мільйона кілограм вуглекислого газу в атмосферу за той же період часу. Кар’єрна машина здатна перевозити близько 60 т вапна за раз.

Інноваційний самоскид вже протестував переможець гонки Formula E в 2017 році Лукас ді Грассі: «У машину було завантажено 75 т каменів. Ми виїхали [з завантажувального пункту] з 90% заряду і подолали шлях до виїзду з кар’єру. Після цього у нас залишалося 80% енергії, але при поверненні назад ми змогли відновити 8% і повернулися на стартовий майданчик з 88% заряду. Це і справді дуже класно».

Кар’єрний самоскид вже перевозить вантажі в кар’єрі поблизу міста Білі.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: