Середа, 15 травня 2019 20:56

Вітчизняні інженери створили унікальний земснаряд на базі екскаватора Volvo

Ми постійно розповідаємо про нові цікаві проекти спецтехніки, реалізовані в Україні на базі автомобільних шасі. Але на цей раз приділимо увагу унікальному земснаряду на базі 70-тонного екскаватора Volvo, розробленому вітчизняними інженерами.

Довжина самохідного земснаряда - 38 метрів, ширина - 12 метрів, осад - 1,6 метра. Основною (і унікальною) частиною судна є «гірський» 70-тонний екскаватор Volvo CE. Такий екскаватор зазвичай використовується для видобутку корисних копалин, і здатний відвантажувати до 800 тон гірничої маси на годину.

Це дало можливість земснаряду, який отримав ім'я «Миколаєвєць», працювати на глибинах до 15 метрів - ковшем, фрезою та гідромолотом навіть по скельним породам. А для дроблення скельних порід на борту земснаряду встановлена ​​спеціальна станція потужністю близько 2 тис. тон на годину.

Крім екскаватора від Volvo, судно отримало генераторну станцію на базі 16-літрового дизельного двигуна Volvo Penta. На «Миколаєвці» використовуються передові технології: Wi-Fi, GPS - для передачі інформації і позиціонування техніки.

За словами розробників, це надпотужне інженерне днопоглиблювальне судно не має аналогів не тільки в Україні, але і в Європі. А екскаватор, при необхідності, може самостійно покинути судно і використовуватися в інших сферах.

«Миколаєвєць» - це спільний проект агро-компанії «Нібулон» та миколаївських інженерів: маючи флот для перевезення зерна, «Нібулону» доводиться стежити і за прохідністю річок.

Судно побудовано за найвищими європейськими екологічними стандартами: відповідно до Конвенції МАРПОЛ 73/78, Правил по запобіганню забрудненню з суден, Державних санітарних правил для морських суден України. Має систему збору та видачі нафтовмісних вод, систему збору стічних вод і установку для обробки стічних вод - повідомляють в компанії.

Відзначимо, «Нібулон» співпрацює з Volvo з 2004 р, і на сьогоднішній день в різних підрозділах компанії працює більше 20 одиниць будівельної техніки Volvo.

Судно зійшло з миколаївської верфі в 2017 р.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: