Четвер, 21 лютого 2019 17:05

Європейські авто стануть безпечнішими і дорожчими

Європейська асоціація автовиробників (ACEA) звернулася із закликом якнайшвидшого прийняття «Загального регламенту безпеки, що регулює системи безпеки, які будуть обов'язкові для нових автотранспортних засобів».

«Європейський автопром прагне посилити свою роль в питанні зниження кількості дорожньо-транспортних пригод та нещасних випадків», – заявив генеральний секретар ACEA Ерік Йоннерт. «У цьому контексті ми вітаємо перегляд Загальних правил безпеки і підтримуємо широкий спектр заходів безпеки, запропонованих Європейською комісією в травні минулого року» – повідомляє ukrautoprom.com.ua.

До таких заходів належать вимоги, щоб всі нові автомобілі були оснащені системами автономного екстреного гальмування (AEB), які автоматично запускають маневри гальмування, якщо зіткнення неминуче, а водій не вживає ніяких дій, щоб уникнути його. Інші заходи, що підтримуються галуззю, включають в себе системи моніторингу сонливості і втоми водія, система безпеки руху заднім ходом для автомобілів і мікроавтобусів, сигнали аварійної зупинки і системи попередження про вихід зі смуги руху.

Для всіх розглядаємих правил безпеки члени Європарламенту повинні узгодити терміни розробки продукту, надаючи як мінімум три роки на впровадження з дати вступу в силу правила.

Ухвалення закону призведе до активізації розробок виробниками в цих областях і їх впровадження. В результаті - європейські авто стануть безпечнішими і дорожчими.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: