Середа, 05 серпня 2020 17:42

Заводи Scania перейшли на 100% забезпечення електроенергією з відновлюваних джерел

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, перехід на електроенергію без викопного палива означає щорічне зниження викидів CO2 в розмірі 33 000 тонн.

Компанія Scania виконала свої зобов'язання в 2020 році перевести основні виробничі потужності на 100% забезпеченість електроенергією з відновлюваних джерел. Останній великий майданчик щодо поетапної відмови від викопної енергії - завод Scania у Тукумані (Аргентина), буде забезпечуватися електрикою від вітрової електростанції.

На сьогоднішній день всі 10 основних заводів Scania в світі споживають електроенергію з відновлюваних джерел. Три з них розташовані в Швеції, два - в Нідерландах, по одному - в Аргентині, Бразилії, Фінляндії, Франції та Польщі. Разом вони щороку споживають близько 450 000 МВт/год. Перехід на електроенергію без викопного палива означає щорічне зниження викидів CO2 в розмірі 33 000 тонн.

«Ми старанно працювали, щоб в цьому році досягти нульового показника використання викопного палива в нашій промисловій діяльності», - говорить Лейф Боргштедт, старший енергетичний консультант Scania. - Ми закуповуємо електроенергію у безлічі постачальників з гарантіями походження та іншими еквівалентними сертифікатами, що підтверджують, що вона виробляється з відновлюваних джерел, таких як гідроелектроенергія, енергія вітру і сонця».

Це великий крок до досягнення Паризької угоди, що входить в Рамкову конвенцію ООН про зміну клімату, яка регулює заходи щодо зниження вуглекислого газу в атмосфері з 2020 року. До 2025 року Scania планує вдвічі скоротити викиди вуглекислого газу як в промислових, так і в комерційних операціях в порівнянні з 2015 роком. Це торкнеться не тільки власного виробництва, але і непрямих викидів, що виникають при транспортуванні вантажів і використанні продукції.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: