Четвер, 13 лютого 2020 10:49

Автошляхи розвантажать за рахунок річок та залізниці

Потенціал річкових і залізничних перевезень планується використати у 2020 році для розвантаження автодоріг.

«Починаємо розвантаження доріг. Для цього у 2020 році плануємо розкрити потенціал річкових перевезень… 1 млн тонн вантажів, перевезених річкою, зменшує витрати на ремонт доріг на 1 млрд грн впродовж чотирьох років», – зазначається у повідомленні.

За його даними, річкові перевезення у 2019 році зросли на 20%, або на 2 млн тонн: покращенню цього показника сприятиме ухвалення закону про внутрішні водні шляхи, ремонт шлюзів Дніпровського каскаду та реалізація річкового проекту Е-40, який дозволяє залучити 5-7 млн тон транзитних вантажів.

Серед планів Мінінфраструктури модернізація інфраструктури припортових залізничних станцій, що дозволить збільшити перевезення залізницею експортних вантажів на 46 млн тонн.

Стосовно автоматичного габаритно-вагового контролю, міністр повідомив, що у 2020 році він перейде до повноцінного функціонування - передає specmachinery.com.ua.

«Перші шість комплексів уже працюють в тестовому режимі. Цьогоріч проводимо сертифікацію пілотних WiM (Weigh-in-Motion – Mind) комплексів. 25 WiM будуть встановлені на дорогах державного значення, в основному на мостах через Дніпро та біля портів. Плануємо тестування роботи Центру обробки даних і запровадження обміну інформацією Укртрансбезпека – МВС», – зазначив Криклій.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: