Середа, 05 лютого 2020 14:35

Які сюрпризи знаходять прикордонники в автомобілях з аукціонів

Пневматичну гвинтівку, два магазини до пістолету, а також 80 набоїв до вогнепальної зброї (калібром .45 ACP та 9 мм) виявили нещодавно в контейнері з автомобілем, який доставили зі Сполучених штатів Америки.

Знайти такий неоднозначний багаж допомогла прикордонна собака «Тінда». Його забули в проданому автомобілі «Форд». Знайдені боєприпаси, гвинтівку й магазини вилучили та передали в митницю- повідомляє specmachinery.com.ua.

Подібні випадки непоодинокі, днями на Одещині прикордонники виявили понад сотню набоїв до вогнепальної зброї у відділенні для «запаски» іншого американського «Форда».

Загалом у 2019 році співробітники Одеського прикордонного загону в морських портах виявили більше 1,5 тис. набоїв та майже три десятки одиниць зброї у вживаних автомобілях, які українці придбали на аукціонах в США (де в більшості штатів громадяни мають право на володіння та використання зброї для особистого захисту). У таких випадках українські правоохоронці встановленим порядком вилучають зброю та боєприпаси. Цей факт ніяк не впливає на подальшу долю транспортного засобу, а майбутньому господарю пильність прикордонників дозволяє позбутися зайвого клопоту, адже за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами в Україні передбачена кримінальна відповідальність.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: