Понеділок, 03 лютого 2020 12:28

UPS закупить 10 тисяч електрофургонів

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, постачальником автомобілів стане британський стартап Arrival.

Міжнародний оператор експрес-доставок UPS закупить 10 тис. електрофургонів, зібраних британським стартапом з виробництва електромобілів Arrival. Відповідні плани на період до 2024 року озвучили напередодні в самій транспортній компанії.

Як уточнили в UPS, дана велика партія техніки буде побудована для перевізника з правом пріоритетного доступу до придбання додаткової кількості електромобілів. Ці фургони компанія планує використовувати в Європі та Північній Америці.

Одночасно експрес-оператор оголосив також про свої інвестиції в британський стартап (за оцінкою The Guardian йдеться про суму близько 400 млн євро). Міноритарне входження в акціонерний капітал Arrival дозволить UPS приєднатися до роботи над створенням нових, вдосконалених електрофургонів з використанням технологій частково автономного транспорту.

«UPS буде співпрацювати з Arrival для розробки широкого спектра електромобілів з вдосконаленими системами допомоги водієві (ADAS). Ця технологія призначена для підвищення безпеки та ефективності роботи, в тому числі для можливості автоматичного переміщення на складах», - прокоментував представник експрес-оператора.

За даними UPS, тестування функцій ADAS може початися вже в 2020 році. Обсяг майбутніх закупівель електровантажівок буде залежати від підсумків випробувань нових сконструйованих моделей.

Варто зазначити, що таким чином оператор експрес-доставок фактично пішов за прикладом компанії Amazon. У лютому 2018 року гігант світової інтернет-торгівлі інвестував в американський стартап з виробництва електромобілів Rivian 700 млн дол. У вересні 2019 року компанія анонсувала закупівлю 100 тис. електрофургонів даної марки.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: