Неділя, 29 грудня 2019 18:10

Volvo та Isuzu об'єднаються для виробництва вантажівок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, Volvo Group та Isuzu Motors підписали необов'язковий Меморандум про взаєморозуміння.

В якості першого кроку компанії мають намір встановити глобальне технологічне партнерство і створити сильніший, комбінований бізнес з виробництва важких вантажівок Isuzu Motors та UD Trucks в Японії і на міжнародних ринках. Для цього планується передача прав власності на весь бізнес UD Trucks від Volvo Group до Isuzu Motors.

«Volvo Group та Isuzu Motors мають міцні відносини з вантажівками середньої вантажопідйомності в Японії, засновані на взаємній повазі, загальних цінностях і взаємовигідному дусі. Ми бачимо великий потенціал для розширення нашої співпраці в області технологій, продажів та обслуговування», – зазначив Мартін Лундштедт (Martin Lundstedt), президент і генеральний директор Volvo Group.

Передбачуваний стратегічний альянс між Volvo Group і Isuzu Motors буде включати в себе:

  • формування технологічного партнерства, яке буде використовувати взаємодоповнюючі галузі знань як у відомих, так і в нових технологіях;
  • створення кращих довгострокових умов для зміцнення бізнесу в сфері важких вантажівок для UD Trucks та Isuzu Motors в Японії і на міжнародних ринках;
  • вивчення можливостей для ще більш широкого і більш глибокого співробітництва в сфері комерційного транспорту в лінійках продуктів, таких як легкі і середні вантажівки.

Все технологічне співробітництво між Volvo Group та Isuzu Motors буде здійснюватися на основі індивідуальних контрактів.

Вартість бізнесу UD Trucks оцінюється приблизно в 250 млрд. єн (трохи більше 2,28 млрд. доларів США). Однак сума угоди буде залежати від остаточного обсягу переданого бізнесу і проведеної оцінки Isuzu Motors.

Підписаний Меморандум не є обов'язковим. Наступними кроками будуть остаточне доопрацювання обсягу переданого бізнесу, комплексна перевірка з боку Isuzu Motors, переговори по обов'язковим угодам. Завершити процес планується до кінця 2020 року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: