Вівторок, 24 вересня 2019 16:36

Amazon зробила найбільше в історії замовлення на постачання електромобілів

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, американська компанія замовила для свого автопарку доставки 100 тис. фургонів Rivian.

Виробник електромобілів Rivian зробить 100 тисяч електричних фургонів для Amazon, який інвестував в стартап. Про це заявив гендиректор Amazon Джефф Безос.

Онлайн-рітейлер планує використовувати фургони Rivian для доставки замовлень. Перші автомобілі повинні вийти на дороги у 2021 році, до 2024 року Amazon має намір довести їх кількість до 100 тисяч. Старший віце-президент Amazon Дейв Кларк назвав контракт найбільшим замовленням на поставку електромобілів в історії.

Rivian – стартап з виробництва електромобілів, заснований в 2009 році. Компанія ще не почала серійне виробництво, а перші автомобілі представила тільки в листопаді 2018 року: пікап R1T і кросовер R1S. Початок продажів запланований на кінець 2020 року.

Компанія залучила $1,9 млрд. Amazon – один з найбільших інвесторів Rivian, разом з партнерами ритейлер вклав $700 млн в стартап у лютому 2019 року. Інший інвестор Rivian – автоконцерн Ford Motor.

Amazon переходить на електрофургони в рамках ініціативи з боротьби зі змінами клімату і зниження рівня шкідливих викидів в атмосферу. Безос розраховує, що до 2024 року Amazon отримуватиме 80% енергії з відновлюваних джерел в порівнянні з нинішніми 40%. До 2030 року компанія повинна довести рівень викидів до нуля.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: