Середа, 17 липня 2019 15:33

«Богдан» робить ставку на виробництво електротранспорту

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, українська компанія планує зосередитись на розробці електричних автобусів та вантажівок.

Луцький завод АТ «АК «Богдан Моторс» продовжує розробляти нові моделі автобусів, тролейбусів та електробусів. В корпорації вважають, що виробництво електротранспорту є перспективною нішою для українських виробників, а потенційними ринками збуту не лише країни ЄС, але й внутрішній український ринок.

Наразі «Богдан» розробив найбільше моделей електротранспорту серед українських виробників. Першою моделлю став низбкопідлоговий електроавтобус «Богдан А70100», розроблений у співробітництві з польськими компаніями Ursus та Enika. Усі складові, крім електричної частини, були виготовлені на виробництві ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс». Наразі електробус експлуатується в місті Люблін.

Серед розробок підприємства є також електрична вантажівка ERCV27, виготовлена на замовлення датської компанії Banke Electromotive. Це перший автомобіль такого класу, розроблений та виготовлений в Україні. В «Богдані» вважають, що виготовлення електричних вантажівок є дуже перспективним, оскільки в багатьох країнах Європи з 2025 року почне діяти заборона на в’їзд дизельних вантажівок.

Також «Богдан» співпрацює з французькою компанією Bluebus (Bollore Group), на замовлення якої вже виготовлено декілька кузовів для їхніх електричних автобусів. В майбутньому ймовірно ця співпраця продовжиться виготовленням електробусів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: